K. D.
2020.08.18 17:07 Frissítve: 2020.08.19 02:00

Valencia: óriási a baj, még a bajnoki indulás is veszélyben

Egybehangzó spanyol lapértesülések szerint óriási bajba került a helyi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Valencia, amelynél már a bajnoki indulás is veszélyben van.

 

„A csapat nem tudja kifizetni a játékosokat. A pénzügyi helyzet kiábrándító. A klub vezetőségének megoldására a játékosok nemet mondtak. Ha nem sikerül megegyezni, a csapat semmilyen sorozatban nem tud elindulni” – ezekkel a nem túl biztató mondatokkal jelentkezett néhány órája a Valencia francia nyelvű Twitter-oldala.

És a többek közt a Las Provincias, valamint a Golsmedia Sports oldalán megjelent információk szerint valóban ijesztő a helyzet.

A játékosok ugyanis megállapodtak a klubbal az idény előtt abban, hogy a csapat havi részletekben fizeti ki a játékosok bérét. A részletek közül azonban a januári és a júniusi teszi ki a bérek legnagyobb részét, és a júniusi kifizetés a mai napig nem történt meg…

Óriási bajban a Valencia (Fotó: AFP)

A golsmedia.com beszámolója szerint ráadásul még a vezetőség sem tudja, hogy lehetne megoldani a problémát, az egyetlen ötletük csupán az volt, hogy újra fizetésük csökkentésére kérik a játékosokat.

Mivel azonban a futballisták és a Peter Lim vezette tulajdonosi kör közt óriási nézeteltérések vannak, a játékosok egyelőre semmilyen kompromisszumra nem voltak nyitottak.

Egyelőre a hírek szerint csak az van tervben, hogy szinte minden, jó pénzért eladható játékoson túladnak, hátha így sikerül az idénykezdésig legalább annyira rendbe tenni a pénzügyeket, hogy a 101 éves, hatszoros bajnok klub jövője ne legyen veszélyben…

2022.11.10 18:06:18

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az öltözőben Piqué volt az egyik első számú tréfamester, aki gyakran gyermeteg poénokkal szórakoztatta vagy bosszantotta a többieket. Ám aki ezek alapján infantilis, nagyra nőtt gyermeknek gondolja, az hatalmasat téved. Az IQ-ja a hírek szerint 140 feletti, a pályán is elsősorban a játékintelligenciájával tűnt ki.

2022.11.10 03:40:58

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A „királyi gárda” legyőzte a Cádizt a világbajnokság előtti utolsó mérkőzésén.

2022.11.08 21:16:35

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Lewandowskit az első félidőben kiállították, de fordított az Osasuna ellen a szünet utánra feljavuló Barca.

2022.11.07 20:48:14

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Kikapott a La Liga fásultan futballozó címvédője a kis csapat otthonában, maradt a tabella élén a Barcelona.

2022.11.05 20:46:39

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Befejezte a karrierjét a katalánok legendás védője, győzelemmel köszönt el a Camp Noutól.