Valencia: óriási a baj, még a bajnoki indulás is veszélyben

Vágólapra másolva!
2020.08.18. 17:07
Egybehangzó spanyol lapértesülések szerint óriási bajba került a helyi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Valencia, amelynél már a bajnoki indulás is veszélyben van.

„A csapat nem tudja kifizetni a játékosokat. A pénzügyi helyzet kiábrándító. A klub vezetőségének megoldására a játékosok nemet mondtak. Ha nem sikerül megegyezni, a csapat semmilyen sorozatban nem tud elindulni” – ezekkel a nem túl biztató mondatokkal jelentkezett néhány órája a Valencia francia nyelvű Twitter-oldala.„A csapat nem tudja kifizetni a játékosokat. A pénzügyi helyzet kiábrándító. A klub vezetőségének megoldására a játékosok nemet mondtak. Ha nem sikerül megegyezni, a csapat semmilyen sorozatban nem tud elindulni” – ezekkel a nem túl biztató mondatokkal jelentkezett néhány órája a Valencia francia nyelvű Twitter-oldala.

És a többek közt a Las Provincias, valamint a Golsmedia Sports oldalán megjelent információk szerint valóban ijesztő a helyzet.

A játékosok ugyanis megállapodtak a klubbal az idény előtt abban, hogy a csapat havi részletekben fizeti ki a játékosok bérét. A részletek közül azonban a januári és a júniusi teszi ki a bérek legnagyobb részét, és a júniusi kifizetés a mai napig nem történt meg…

Óriási bajban a Valencia (Fotó: AFP)
Óriási bajban a Valencia (Fotó: AFP)

A golsmedia.com beszámolója szerint ráadásul még a vezetőség sem tudja, hogy lehetne megoldani a problémát, az egyetlen ötletük csupán az volt, hogy újra fizetésük csökkentésére kérik a játékosokat.

Mivel azonban a futballisták és a Peter Lim vezette tulajdonosi kör közt óriási nézeteltérések vannak, a játékosok egyelőre semmilyen kompromisszumra nem voltak nyitottak.

Egyelőre a hírek szerint csak az van tervben, hogy szinte minden, jó pénzért eladható játékoson túladnak, hátha így sikerül az idénykezdésig legalább annyira rendbe tenni a pénzügyeket, hogy a 101 éves, hatszoros bajnok klub jövője ne legyen veszélyben…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik