T. D. 2020.08.05 14:07 Frissítve: 2020.08.05 15:01

„Történelmi kapus” – Mourinho és Messi is elköszönt Casillastól

Mint ismert, Iker Casillas kedden hivatalosan is bejelentette visszavonulását. A legendás kapusnak rengetegen mondtak köszönetet a közösségi médiában, ezekből a reakciókból válogattunk.

Iker Casillas a futballtörténelem legjobb kapusainak egyikeként vonult vissza (Fotó: AFP)

„Az egyik legnagyobb távozik a színpadról – írta a Bayern München kapuslegendája, Oliver Kahn. – Nagy csatáink voltak, nagy riválisok voltunk, de a tisztelet mindig elsőrangú volt közöttünk. A fair play és a tiszteletteljes viselkedés a sport legnagyobb értékei közé tartozik. Mindig példát mutattál, barátom! Viszlát, Iker Casillas!”

Card


Talán José Mourinho szavaira kapták fel a fejüket a legtöbben – mint ismert, a portugál edző és Casillas nem volt oda egymásért Madridban, ám mint a Tottenham menedzserének szavaiból kiderül, azóta rendezték a kapcsolatukat.

„Az intelligenciája és az érettsége miatt mindig tiszteltük egymást, évekkel később képesek voltunk arra, hogy kiépítsünk egy őszinte barátságot – mondta Mourinho a spanyol As-nek. – Történelmi kapusa ő a Real Madridnak, a spanyol válogatottnak és a futballvilágnak. Megnyertük vele a spanyol bajnokságot, és voltak nehéz pillanataink is, amikor professzionális – és sosem személyes – okokból mást játszattam helyette. Nagyszerű kapus, nagyszerű ember.”


„Büszke vagyok rá, hogy nagy pillanatokat élhettünk át együtt” – írta egy közös kép kíséretében Cristiano Ronaldo, aki a spanyol fővárosban hat éven át volt Casillas csapattársa.

Card

Kahn után egy másik nagy kapusklasszis, Gianluigi Buffon is elbúcsúzott.

„Azt mondják, a verseny által jobbak leszünk másoknál, de a magunk szemében sosem leszünk tökéletesek. Lehet, hogy ez, a tökéletesség hiábavaló hajszolása tett minket azokká, akik vagyunk. Köszönöm, Iker, nélküled minden jelentéktelenebb lett volna.”

Card


„A futball hálát ad neked, barátom. Örökké legenda vagy”
– írta a Real Madrid csapatkapitánya, Sergio Ramos.

Card

„Minden jót neked és a családodnak ebben az új életszakaszban!” – írta Andrés Iniesta, az FC Barcelona világ- és kétszeres Európa-bajnok ikonja.

Card

Az FC Barcelona ásza, Lionel Messi is elköszönt Casillastól az As-nek küldött üzenetében.

„Iker visszavonult, de már régen bekerült a futball történelemkönyvébe. Nemcsak a bajnokságban jelentett igazodási pontot, hanem nemzetközileg is mindent megnyert. Szenzációs kapus vagy, és az az igazság, hogy nehéz volt téged az ellenfelemnek tudni, de visszatekintve úgy gondolom, nagyszerű versengés volt a mienk, amely minden találkozás alkalmával arra kényszerített minket, hogy felülmúljuk önmagunkat.”

2021.01.21 19:58:05

Spanyol labdarúgás VÉGH JÁNOS

Nem volt egyszerű dolguk: Griezmannék harmadosztályú ellenfelük ellen hosszabbításra kényszerültek.

2021.01.20 23:36:09

Spanyol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Aligha van szüksége Messinek arra, hogy igyekezzem magyarázni a cselekedeteit. Bár kétségtelen, mögötte is halmozódnak az évek, mérséklődött kirobbanásának intenzitása is, amellyel korábban alig adott esélyt a védőknek az utánrúgásra.

2021.01.20 19:17:49

Spanyol labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Vezetett a Real, de a lelkesen küzdő hazaiak előbb egyenlítettek, majd tíz emberrel a győzelmet is megszerezték.

2021.01.17 19:25:38

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A kétszer is egyenlítő, majd a hosszabbításban csodagólt szerző baszkoké lett a spanyol Szuperkupa.

2021.01.14 07:45:34

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sokáig öregurasan futballozott a madridi csapat, a hajrában két kapufát lőtt, és csak szépíteni tudott.