Videó: a díjátadón csókolta meg a játékost a spanyol szövetség elnöke

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.21. 14:07
null
Luis Rubiales (jobbra) és a híres-hírhedt csók pillanata (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Spanyolország nyerte meg a 2023-as női labdarúgó-világbajnokságot: a döntőben 1–0-ra legyőzte Angliát. A mérkőzést követő díjátadón kínos helyzetbe került a Királyi Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) elnöke, Luis Rubiales, illetve a spanyol csapat támadója, Jennifer Hermoso.

Történt ugyanis, hogy a díjátadó közben a játékosoknak egymás után gratuláló Rubiales teljesen váratlanul megcsókolta a jelenleg a mexikói Pachucában légióskodó Hermosót.

 


A spontán gesztus nagy felháborodást váltott ki Spanyolországban, sokak szerint Rubiales túl messzire ment és megalázta Hermosót, míg mások – közöttük az ország egyenlőséggel foglalkozó minisztere – szerint egyenesen „szexuális erőszak” történt a díjátadó színpadán, Miquel Iceta sportminiszter pedig úgy vélekedett, hogy az RFEF elnökének bocsánatot kell kérnie a történtek miatt.

Jennifer Hermoso először egy öltözői Instagram-streamben pezsgőzés közben beszélt az esetről – akkor viccelődve csak annyit mondott, hogy „Mit kellett volna tennem? Nekem nem tetszett”.

 


 

Másodjára a COPE „Tiempo de Juego” című rádióműsorában beszélt a hírhedtté váló csókról.

„Ez egy spontán érzelmi reakció volt, semmi több. Hamarosan már csak egy anekdotaként fogunk visszagondolni rá, tényleg nincs több ebben a sztoriban” – mondta Hermoso.

Végül az EFE állami hírügynökségnek nyilatkozva már védelmébe vette Rubialest.

„Ez egy kölcsönös, spontán gesztus volt, amit a vb megnyerése váltott ki belőlünk. Kiváló a kapcsolatom az elnök úrral, aki végig kifogástalanul viselkedett a csapattal. Amit láttak, a barátság és a hála kölcsönös és természetes gesztusa volt, amit teljesen felesleges túlgondolni. Világbajnokok lettünk és nem fogunk ilyen jelentéktelen dolgokkal foglalkozni” – öntött tiszta vizet a pohárba a 33 éves támadó.

Mindeközben az RFEF elnöke kategorikus választ adott az esetet firtató kérdésekre.

„A Jenninek adott csók? Nos, idióták mindenütt vannak. Amikor két ember tesz egy szeretetből fakadó – de a történtek kontextusában jelentéktelen – gesztust, nem foglalkozhatunk hülyeségekkel. Világbajnokok vagyunk és nekem ez marad meg erről az estéről” – fogalmazott Rubiales a Radio Marcának.

NŐI LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
DÖNTŐ
Spanyolország–Anglia 1–0
(Carmona 29.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik