Sokba került a Madridnak az elődöntőbe jutás

Vágólapra másolva!
2013.01.23. 23:47
null
Di María (jobbra) hasznosan játszott, ám a meccs végén buta szabálytalanságot követett el (Fotó Action Images)
A spanyol Király-kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Real Madrid 1–1-es döntetlent játszott a Valencia vendégeként, így 3–1-es összesítéssel bejutott az elődöntőbe. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy Fábio Coentraót és Ángel di Maríát kiállították, míg Iker Casillas megsérült.

Valencia-rohamokkal, majd egy ígéretes Cristiano Ronaldo-helyzettel indult a mérkőzés. A hazai lehetőségek alkalmával nem volt szükség Iker Casillas közbeavatkozására, a portugál klasszis helyzeténél azonban Vicente Guaita bravúrral védett.

Néhány perccel később egy szöglet utáni kavarodás végén Álvaro Arbeloa nagy igyekezetében felszabadítás helyett akkorát rúgott Casillas kezébe, hogy a spanyol válogatott kapus nem tudta folytatni a játékot, helyét Antonio Adán foglalta el.

Negyedórányi eseménytelenséget követően a 28. percben Haedo Valdez riogatta a fővárosiak kapuját, középre tartó fejesét azonban Adán könnyűszerrel hárította, majd Ángel di María löketét Guaita a léc fölé tolta.

A 44. percben megszerezte a vezetést a Real Madrid: Xabi Alonso hajszálpontos passzt adott Karim Benzemának, a francia támadó pedig Guaita mellett higgadtan a kapuba helyezett, 1–0.

A második félidő első lehetőségére öt percet kellett várni: egy remekül felépített madridi kontra végén Di María tekert kapura, a hazai kapus nagyot védett.

Az ezt követő hazai támadás azonban már érdekesebb eseményeket hozott. Fábio Coentrao nyúlt bele kézzel egy beadásba, amiért megkapta a második sárga lapját, így számára korán befejeződött a mérkőzés. Az igazi büntetés azonban a szabadrúgásból következett. Tino Costa élesen középre lőtt labdájába senki sem ért bele, az pedig Adán hóna alatt a madridi kapuba jutott, 1–1.

A 67. percben ismét Tino Costa szánta el magát lövésre, ám húszméteres próbálkozása ezúttal elkerülte a vendégkaput. A folytatásban a mezőnyjáték dominált, José Mourinho „hátrafelé" cserélt, a Valencia pedig nem tudott mit kezdeni a masszív lábakon álló madridi védelemmel.

A találkozó utolsó fontos pillanatára a 89. percig kellett várni, amikor Di María teljesen feleslegesen szabálytalankodott Joao Pereirával szemben, amiért a játékvezető azonnal kiállította.

A Real Madrid annyit adott ki magából ezen az estén, amennyi szükséges volt, és 3–1-es összesítéssel magabiztosan lépett az elődöntőbe. A döntőbe jutásért a Barcelona–Málaga párharc győztesével mérkőznek a „királyiak".

SEVILLA–ZARAGOZA 4–0

A mérkőzés 26. percében José Fernández kiállítása után emberhátrányba került a tartalékos összeállításban pályára lépő Zaragoza, amely tíz perccel később már gólhátrányba is került: Ivan Rakitic szögletét Álvaro Negredo nagy erővel fejelte a vendégek kapujába, 1–0.

Az első félidő 49. (!) percében megduplázta előnyét a Sevilla, gyakorlatilag eldöntve a továbbjutás sorsát. Ivan Rakitic iramodott meg a bal oldalon, majd kíméletlenül értékesítette az előtte kínálkozó lehetőséget, 2–0.

A fordulás után nem vettek vissza a tempóból a hazaiak, igyekeztek minél magabiztosabbá tenni győzelmüket. Erre a 65. percben adódott a legnagyobb esélyük, amikor Fran González kapott piros lapot, a Sevilla pedig tizenegyest. A büntetőt Negredo a léc alá vágta, 3–0.

Amikor már mindenki elkönyvelte a végeredményt, a 91. percben Manu del Moral lőtt a kapuba egy lecsorgó labdát mintegy két méterről, 4–0.

A Sevilla továbbjutása ilyen különbséggel is teljesen megérdemelt, az elődöntőben az Atlético Madrid–Betis párharc győztese lesz Unai Emery csapatának ellenfele.


Copa del Rey: Valencia 1-1 Real Madrid 23.01... by ourmatch

KIRÁLY-KUPA-NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Valencia–Real Madrid 1–1 (Tino Costa 52., ill. Benzema 44.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 3–1-es összesítéssel
Sevilla–Zaragoza 4–0
Továbbjutott: a Sevilla, 4–0-s összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik