Real: van egyetem, ahol CR7 választható tantárgy lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.06. 12:29
null
(Forrás: metro.co.uk)
Leendő szociológusok oktatásának részét képezheti Cristiano Ronaldo a kanadai British Columbia Egyetemen, ahol a Real Madrid sztárja bekerült a választható tantárgyak közé.

 

Az ötletgazda, Luis Aguiar professzor így indokolta a portugál tananyagba emelését: „Ronaldo mindig a középpontban van, szinte minden előadáson, órán szóba kerül a neve.”

Persze a kurzuson nem kizárólag Ronaldo életrajza lesz a téma, a játékost, mint globális jelenséget használják kiindulópontként tágabb, szociológiai kérdések elemzéséhez. Aguiar professzor reméli, egyszer talán maga Ronaldo is csatlakozik az órához.

„Fogalmam sincs, hogy Ronaldo tud-e a kurzusról, de örömmel vennénk, ha egyszer bejelentkezne Skype-on az órára” – mondta.

A Bleacher Report már talált is olyan kanadaiakat (pontosabban egy televízió szerkesztőit), akikre ráférne néhány CR-óra: Sergio Agüero képével köszöntötték fel a csütörtökön 30. születésnapját ünneplő portugált.

(Forrás: BR)
(Forrás: BR)

Nem Cristiano Ronaldo az első labdarúgó, aki egyetemi tananyag tárgyát képezi, az egyesült királysági Staffordshire-i Egyetem a 2000-es évek elején a „David Beckham jelenségről” indított egy féléves kurzust.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik