V. G. 2020.05.17 12:26 Frissítve: 2020.05.17 12:29

La Liga: nagy esélyt kapott a Barca és a Real Madrid is

Szigorú egészségvédelmi irányelvek betartásával a Barcelona és a Real Madrid is elkezdheti a csoportos edzéseket. A spanyol szövetség és a La Liga közben kidolgozta, hogyan folytatódhatna a bajnokság. Biztosra vehető, hogy sűrű lesz a program.

Lionel Messi és társai hamarosan már együtt készülnek a bajnoki folytatásra (Fotó: AFP)

 

Valamennyi spanyol labdarúgóklub megkezdheti hétfőn a csoportos edzéseket, annak ellenére, hogy Spanyolország egyes területein a koronavírus-járvány miatt továbbra is szigorú korlátozások érvényesek.

Az AP hírügynökség értesülései szerint Madrid és Barcelona sem enyhített az intézkedéseken, ugyanakkor az éllovas Barcelona és a tabella második helyén álló Real Madrid is lehetőséget kapott arra, hogy az egyéni edzések helyett csoportos gyakorlásokat tartson.

A klubokat és a játékosokat arra kérték, tartsák be a szigorú egészségvédelmi irányelveket az edzések során. A játékosokat, a klub munkatársait, valamint mindenkit, aki részt vesz a gyakorlásokon, rendszeresen koronavírusteszt alá kell vetni.

Közben a spanyol As arról számolt be, hogy a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) és a La Liga képviselői félretették a nézeteltéréseiket, és megállapodtak arról, hogyan fejezhetnék be a futballidényt.

A küzdelmek júniusban folytatódnának, és a hét minden napjára, így hétfőre is jutnának mérkőzések, holott korábban ezt a lehetőséget kizárták. Fontos ugyanakkor, hogy egyetlen csapat sem játszhat kétszer 72 órán belül. A pontos program kidolgozása még várat magára, lehetséges, hogy a nyári meleg miatt 20 és 23 órakor is kezdődnének összecsapások.

Amikor a Spanyolországot rendkívüli mértékben sújtó koronavírus-járvány miatt félbeszakították az élvonalbeli bajnokságot, még 11 kör volt hátra. Az élen jelenleg a Barcelona áll (58 pont), utána a Real Madrid (56) és a Sevilla (47) következik.

2020.11.21 19:56:17

Spanyol labdarúgás T. D.

Sokba került Ter Stegen nagy hibája • Piqué és Sergi Roberto is megsérült.

2020.11.21 14:29:21

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A realos kölcsönjátékos, Kubo a győzelmet is megszerezhette volna a Villarreal számára a tartalékos bajnok ellen.

2020.11.15 23:49:34

Spanyol labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Szülei egy panelház ablakából szóltak le a gyerek Sergiónak.

2020.11.08 11:47:33

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Carlos Soler mesterhármast ért el a címvédő ellen 11-esekből, a történelmi mérkőzést még sokáig fogjuk emlegetni.