La Liga: hat éve kiállította C. Ronaldót az első bajnoki el Clásicójára készülő játékvezető

Vágólapra másolva!
2023.03.16. 12:31
null
Ricardo de Burgos Bengoetxeának ez lesz az első el Clásicója a bajnokságban (Fotó: Getty Images)
A Királyi Spanyol Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy Ricardo de Burgos Bengoetxea lesz a vasárnapi Barcelona–Real Madrid bajnoki mérkőzés játékvezetője, míg a VAR-szobában César Soto Grado fog tevékenykedni. A 37 éves, civilben fogtechnikusként dolgozó baszk játékvezetőnek ez lesz az első „klasszikusa” a bajnokságban.

A bilbaói születésű De Burgos Bengoetxea korábban kétszer bíráskodott el Clásicón, mindkét alkalommal a spanyol Szuperkupában. A 37 esztendős játékvezető első „klasszikusa” a 2017-es Szuperkupa-párharc odavágója volt, amelyet a királyi gárda 3–1-re nyert meg a Camp Nouban (a visszavágón 2–0-s fővárosi siker született).

A Marca felidézi, hogy azon a találkozón De Burgos Bengoetxea két ízben is felborzolta a „blancók” idegeit: először (1–0-s madridi vezetésnél) befújt egy véleményes tizenegyest Luis Suárez műesésénél, majd a meccs hajrájában (3–1-es Real-vezetésnél) második sárga lappal kiállította Cristiano Ronaldót.

De Burgos Bengoetxea második „klasszikusa” a Szuperkupa idén januárban megrendezett döntője volt – a 3–1-es katalán sikert hozó összecsapás nem a játékvezetői ítéletekről maradt emlékezetes.

SPANYOL LA LIGA
26. FORDULÓ
Március 19., 21.00: Barcelona–Real Madrid (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik