Barcelona: Xavi fontolgatja a 15 éves csodagyerek bevetését

Vágólapra másolva!
2022.12.24. 14:45
null
Yamal 5 ifi BL-meccsen szerepelt az ősszel (Fotó: barcabuzz.com)
Szeptemberben már egyszer a felnőttekkel edzhetett, most ismét az első csapathoz hívta Xavi, a Barcelona vezetőedzője a 15 éves Lamine Yamalt, akit jelenleg a katalán csapat legfényesebb tehetségének tartanak a La Masia akadémián.

A világbajnokság után szép lassan minden topbajnokságban megkezdődik a felkészülés a bajnoki idény folytatására, ezzel így vannak a Barcelonánál is: a katalánok december 30-án az Espanyol elleni találkozóval zárják az évet. A katari vb-ről már szinte mindenki ismét Xavi vezetőedző keze alatt dolgozik – már persze azok közül, akik érintettek voltak a tornán –, ám a torna döntőjében érdekelt két barcelonai francia, Ousmane Dembélé és Jules Koundé extra pihenőt kapott a trénertől.

Éppen ezért több fiatalt is felhívott tréningezni a klub utánpótlásából az első csapathoz Xavi. Köztük van a legnagyobb ígéretnek tartott 15 éves Lamine Yamal, és a Diario AS szerint a klub már előrehaladott tárgyalásokat folytat az ügynökével – a Barca korábbi játékosával, Ivan de la Penával –, hogy mielőbb profi szerződést írjanak alá.

Eközben a lap szerint Xavi fontolgatja a lehetőségét, hogy Yamalt benevezi a harmadosztályú Intercity elleni, január 4-én sorra kerülő Király-kupa-meccsre.

Amúgy azokon a napokon, amikor nem az első csapat edzéseit látogatja, a marokkói apától és egyenlítői-guineai anyától származó Yamal a nála négy évvel idősebbek csapatának tagja, s ebben az idényben 5 meccsen már pályára is lépett az ifi BL-ben, ráadásul az elmúlt 13 hónap alatt négy korosztályt lépett előre a spanyol utánpótlás-válogatottakban, s jelenleg az U19-es alakulat tagja – októberben a németek ellen mutatkozott be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik