Barcelona: másfél milliárd eurós mentőöv érkezhet Dubaiból

2021.09.28. 11:43
null
Fény a felhők fölött Barcelonában (Fotó: AFP)
A spanyol Mundo Deportivo információi szerint egy dubai cég mintegy 1.5 milliárd euró hitelt ajánlott az FC Barcelona vezetőségének azért, hogy a katalán klub rendezhesse a pénzügyi helyzetét. A napilap hozzáteszi, a Barca számára kedvező lenne az ajánlat, hiszen kétéves hitelmoratóriumban részesülne, amely további 12 évre meghosszabbítható. 

 

Köztudott, hogy a Barcelona súlyos pénzügyi problémákkal küzd, ami több sztárjátékos távozását (a hatszoros aranylabdás Lionel Messi 21 év után hagyta el a klubot) eredményezte – erre nyújtana megoldást a dubai cég által ajánlott kölcsön. A Mundo Deportivo szerint az 1.5 milliárd eurós hitel alacsony kamattal járna, és elősegítené, hogy a Barcelona már a téli átigazolási időszakban új játékosokat szerződtethessen, még ha a hitel összegét, a pénzügyi fair play szabályai szerint, közvetlenül nem is költhetné transzferekre.

A klub egyelőre nem cáfolta, de nem is erősítette meg a hírt a hivatalos felületein, a spanyol sportnapilap szerint a vezetőség egyelőre tanulmányozza az ajánlatot.

A Barcelona korábban elutasította, sőt, élesen bírálta a La Liga és a CVC befektetési alap között létrejött, az indoklás szerint a nehéz pénzügyi helyzetbe került klubok túlélését segítő szerződést. A megállapodás értelmében a liga a befektetővel közösen alapított cégbe viszi kereskedelmi jogait, a CVC abban kap 10 százalékos részesedést, mintegy 2.7 milliárd euró ellenében – ez a konstrukció nem tetszik a Real Madridnak sem.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek