Barcelona: az első kerettel edzett a tizenhat éves magyar kapustehetség

Vágólapra másolva!
2022.03.25. 16:29
null
Yaakobishvili Áron (jobbra) a Barcelona edzésén Netóval, a csapat második számú kapusával (Fotó: Miguel Ruiz/Barcelona)
A vezetőedző, Xavi meghívására március 24-én a Barcelona felnőttgárdájával edzett a 16 éves Yaakobishvili Áron – számolt be a katalán Sport című napilap. A magyar labdarúgókapus korábban már edzett a B-kerettel, de ezúttal volt lehetősége megmutatni magát az első csapatnál is.

Yaakobishvili Áron hatévesen kezdett el focizni. Magyarországon az Angyalföldi Sportiskolában, majd az MTK-ban nevelkedett. 2017-ben kiköltözött a családjával Spanyolországba, ahol az Atletic Sant Just FC csapatához került, majd egy év után szerződtette a Barcelona, s azóta is a La Masián készül.

Az 2021–2022-es idényt az U17-es (Cadete A) együttesben kezdte meg, de már játszott mérkőzéseket az U19-esek (Juvenil B) között is. Idén már edzett a Barcelona B-csapatával, most viszont az első keret tréningjére is meghívták.

A katalán Sport szerint Yaakobishvili Áronnak erőssége a lábbal való játék és kiváló reflexekkel is rendelkezik. Visszahúzódó személyiségnek tartják, de a pályán megváltozik és vezető szerepet tölt be, irányítja a játékososokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik