Barcelona: a Dortmundtól kosarat kaptak, a Villarreal egy 42 milliós számlát adna

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2022.08.20. 14:30
null
Meunier (jobbra) régi ismerőse a barcelonaiaknak... (Fotó: AFP)
Nem engedi el a Borussia Dortmund a Barcelonához a belga jobbhátvédet, Thomas Meuniert, írja a Mundo Deportivo.

 

Tisztában van a helyzetével – zárta rövidre a Sergino Dest távozását firtató újságírói kérdéseket Xavi, a Barcelona vezetőedzője. Nem véletlenül kérdeztek rá az amerikai játékosra a spanyol újságírók, Destet egész nyáron sikertelenül próbálták eladni vagy kölcsönadni, de mindenki sokallja a játékos árát és a fizetését, ami csaknem nyolcmillió euró évente bruttóban.

Dest maradhat, ugyanis a Dortmund német lapok szerint hallani sem akar a nemsokára a 31. évébe lépő Meunier elengedéséről, akinek még két évig szól a szerződése a németekkel.

„Jelenleg nem látunk okot arra, hogy eladjuk. Ez az lehetőség nem szerepel a terveinkben” – mondta Sebastian Kehl, a Dortmund sportigazgatója. Érdekes lehet azonban a Manchester United szerepe, amely mindkét védőről tárgyal, Meunier ugyanakkor a katalánoknál folytatná a karrierjét, a vételár mindkét játékosnál 15 millió euró lehet.

A Villarreal pedig 42 milliót szeretne Juan Foythért egy argentin lap szerint, az argentin védőt több spanyol lap szerint is szeretné augusztusban megszerezni a Barcelona. A Kicker úgy tudja, a Villarreal kész elengedni a védőt, az alkudozások folynak.

A Foot Mercato szerint egy sokkal olcsóbb opcióval is előálltak a Barca szakemberei: ő a harmincéves Hamari Traoré, a Rennes mali légiósa.

Távozik ugyanakkor Barcelonából a jelek szerint Samuel Umtiti, akit kölcsönkért a Lecce.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik