Real Madrid: Kylian Mbappé már aláírta szerződését – sajtóhír

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.19. 09:11
A jelek szerint véget érhet az Mbappé-saga (Fotó: Getty Images)
A spanyol élvonalban (La Liga) érdekelt Real Madrid játékosa lesz a Paris Saint-Germaintől nyáron távozó Kylian Mbappé, aki már madridi szerződését is aláírta – írja saját forrásaira hivatkozva a Marca.

A patinás spanyol sportlap hétfő reggeli cikke szerint a franciák 25 éves világbajnoka már két hete aláírta a július elsején életbe lépő kontraktust (mivel Mbappénak nyáron lejár a párizsi szerődése, ez már nem szabályellenes), amely öt évig kötné őt a 14-szeres Bajnokok Ligája-győztes klubhoz. 

A cikk hozzáteszi, hogy „a világfutball egyik legerősebb klubja” a napokban megkereste a francia főváros hét év után elhagyó Mbappét (a Cadena SER a Manchester City érdeklődéséről írt), de a játékos képviselői közölték a Marcában meg nem nevezett klubbal, hogy zárt kaput dönget, mert a játékos már elkötelezte magát a Real Madrid mellett. 

A spanyol sportnapilap továbbá úgy tudja, hogy a francia válogatott sztárja a Real Madrid legjobban fizetett játékosa lehet még úgy is, hogy a spanyolországi gázsija messze elmarad a 2022-ben ajánlott összegektől: Mbappé bónuszok nélkül egy 15–20 millió euró körüli összeget vághat zsebre (ezzel nem keres sokkal többet a klub legjobban fizetett játékosainál), míg Párizsban a 2022-es szerződéshosszabbítás után évi nettó 32 millió ütötte a markát. 

Ezzel együtt Mbappé aláírási bónusza is csökkenni fog: míg 2022-ben 130 millió eurót kapott volna a 25 éves klasszis, addig most 50 millió euróval gazdagodik a szerződése aláírásakor.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik