Guardiola szerint a Barca számára az a legjobb, ha Eto’o távozik

Vágólapra másolva!
2009.07.20. 14:09
Hivatalos sajtótájékoztatót tartott a Barcelona vezetőedzője, Josep Guardiola, s elárulta, amit már hosszú ideje lehetett sejteni: a katalán klub el akarja adni Samuel Eto’ót. A spanyol szakember elmondta, nem a futballtudása miatt válnak meg „a Barca sikereinek egyik fő letéteményesétől”. Eközben Javier Zanetti, az Inter csapatkapitánya úgy nyilatkozott, a kameruni csatár kiváló utódja lenne a katalánok által áhított Zlatan Ibrahimovicnak.
Guardiola nehéz döntést hozott
Fotó: Reuters
Guardiola nehéz döntést hozott
Guardiola nehéz döntést hozott
Fotó: Reuters
Guardiola nehéz döntést hozott

Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője megtartotta a 2009–2010-es idény előtti első sajtótájékoztatóját, amelyen megerősítette, hogy a katalán klub szeretne megválni a csapat kameruni támadójától, Samuel Eto’ótól.

A spanyol mester leszögezte, hogy döntését nem a játékos futballtudása és viselkedése miatt hozta meg.

„Megértem, hogy az emberek azt kérdezik, miért engedjük el Eto’ót, hiszen nagyszerű játékosról van szó – mondta Guardiola. – Samuel kulcsszerepet vállalt az elmúlt idény sikereiben. Futballtudásában nem lehet kifogást találni.”

„Mégis meggyőződésem, hogy jobb lenne a Barcelonának, ha távozna – tette hozzá a mester. – A viselkedésével és a személyiségével sincs gond, de nekem kell döntenem. Megvan a sajátságos karaktere. Ő ilyen, s nem az én dolgom, hogy azt megváltoztassam. Nem szívesen hoztam ilyen döntést, remélem nem lesz nagyon csalódott.”

Az Internazionalénél egyébként tárt karokkal fogadnák Eto’ót, legalábbis Javier Zanetti, az olasz együttes csapatkapitánya úgy nyilatkozott, szerinte nem gyengülnének, ha Zlatan Ibrahimovic helyett a kameruni támadó érkezne.

„Ibrahimovic világklasszis támadó, de ugyanolyan képességű játékossal gazdagodhatunk. Eto’o és Diego Milito tökéletes duót alkothat, remek csatárpáros lesz belőlük. Az a célunk, hogy nagyon erős csapatot építsünk, amely Európa minden együttesével felveszi a versenyt” – mondta Zanetti vasárnap.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik