A Manchester City „sztratoszferikus” ajánlatot tett Eto’ónak

Vágólapra másolva!
2009.06.28. 14:05
Továbbra sem kispályázik az újgazdag Manchester City, hiszen az angol klub elképesztő ajánlatot tett a Barcelona kameruni gólgyárosának, Samuel Eto’ónak. A nehezen kezelhető afrikai fiúnak már csak egy éve van hátra szerződéséből, így ha keresni akar rajta a katalán egylet, még az idén el kell adniuk őt.
Eto'o gólöröme – itt Barcelona-mezben.
Reuters
Eto'o gólöröme – itt Barcelona-mezben.
Eto'o gólöröme – itt Barcelona-mezben.
Reuters
Eto'o gólöröme – itt Barcelona-mezben.


A bajnok, kupagyőztes és Bajnokok Ligája-aranyérmes FC Barcelona edzője, Joseph Guardiola közismerten nem ápol jó viszonyt gólerős támadójával, Samuel Eto’óval, ezért is keres már régóta csatárokat a fiatal szakember, gondoljunk csak Keirrisonra vagy David Villára. Mindeközben Eto’o, akit szerződése 2010-ig köt klubjához, hol bejelenti, hogy távozni szeretne, hol hűségnyilatkozatot tesz a Barca mellett (jelenleg ez utóbbi a hivatalos álláspontja).

Érdeklődőben egyébként érthető módon nincs hiány az elmúlt idényben 36 bajnokin 30 gólt szerző csatárért, akik közül messze a Manchester City áldozná a legtöbbet érte.

„Eto’o sztratoszferikus ajánlatot kapott a Citytől, amelynek alapján ő lenne a világ legjobban fizetett játékosa – nyilatkozta a Barcelona elnöke, Joan Laporta a katalán iCat FM nevű rádiónak. – Minden korábbinál nagyobb összegről van szó. Maradni akar ugyan, de ezt az ajánlatot bizony nagyon nehéz lesz visszautasítania.”

Azt nem árulta el Laporta, mekkora fizetést is ajánlott pontosan a játékosnak a Manchester City, és azt sem, hogy a spanyol klub mennyit kér a játékosért; de ha Eto’o menni akar, annak a pénzhiány nem lesz akadálya: a szigetországi egyesület az elmúlt szezonban 158.85 millió eurót költött átigazolásokra (aláírási díjak nélkül), ezen a nyáron pedig már 35.1 milliónál járnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik