Ferguson Eto’óval vagy Fernando Torresszel pótolná Ronaldót

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2009.06.14. 13:13
Sir Alex Ferguson a szinte bizonyosan a Real Madridhoz távozó Cristiano Ronaldo helyére Samuel Eto’ót, az FC Barcelona kameruni csatárát szerződtetné, legalább is a londoni The Times szerint. A Sunday Express még ennél is megdöbbentőbb hírrel állt elő: Ferguson állítólag 40 millió fontos ajánlatot készül tenni a Liverpoolnak Fernando Torresért.
Lehet, hogy Eto'o és Evra a következő idényben már egy csapatban játszik?
Fotó: Action Images
Lehet, hogy Eto'o és Evra a következő idényben már egy csapatban játszik?
Lehet, hogy Eto'o és Evra a következő idényben már egy csapatban játszik?
Fotó: Action Images
Lehet, hogy Eto'o és Evra a következő idényben már egy csapatban játszik?

A Manchester United skót menedzsere állítólag már el is juttatta az Eto’óval kapcsolatos igényét az angol bajnokcsapat vezetéséhez, sürgős választ várva kérésére.

A kameruni támadó iránt amúgy a másik manchesteri élvonalbeli klub, a City is erőteljes – 25 millió fontos, vagyis mintegy 29 millió eurós ajánlat formájában is megtestesülő – érdeklődést mutat. Tartja magát ugyanakkor az a verzió is, hogy a spanyol bajnokságban 30 gólig jutott, ezzel a Primera Divisiónban „gól-alkirály” csatárt a hazai pontvadászatban és a Bajnokok Ligájában is győztes FC Barcelona esetleg elcseréli az olasz bajnok Internazionale svéd támadójáért, Zlatan Ibrahimovicért.

Fergusonnak azért is kellene Eto’o, mert nem pusztán Ronaldo elszerződése miatt gyengülhet meg alaposan az MU támadópotenciálja, hanem mert a távozás gondolatával foglalkozik a Unitedben az általa vártnál jóval kevesebb lehetőséget kapott válogatott argentin csatár, Carlos Tévez is.

Az idei nyár egyik, ha nem a legnagyobb szenzációja az lenne, ha a Sunday Express által megszellőztetett hír igaznak bizonyulna és valóra is válna, azaz Fernando Torres a Liverpool mezét a Manchester Unitedéra cserélné. A Mersey-partiak 20 millió fontért vették meg Torrest az Atlético Madridtól, most pedig 40 millió fontot ajánlana érte az MU a hírek szerint. Ez az összeg a spanyol csatár kulcsszerepét tekintve nem tűnik túl nagynak, így Ferguson legfeljebb abban reménykedhet, hogy valóban igen súlyosak a Liverpool anyagi gondjai, amin ez a 40 millió font is sokat segítene.

A lap megemlíti még a lehetséges új szerzemények között a Karim Benzemát, Sergio Agüerót, Franck Ribéryt és David Silvát is.

A legbiztosabbnak Antonio Valencia érkezése tűnik, a Wigan játékosa állítólag napokon belül aláírhatja manchesteri szerződését.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik