Guti a 93. percben szerezte a továbbjutást érő gólt az Alicante ellen

Vágólapra másolva!
2008.01.02. 21:59
A bajnok Real Madrid csak a 93. percben szerzett góllal győzte le az Alicantét a labdarúgó Spanyol Kupa szerda esti mérkőzésén, amelyen a legjobb tizenhat közé jutás volt a tét. A sorsdöntő találatot Guti érte el, előtte Robben, illetve Borja volt eredményes.
Arjen Robben szerezte az első Real-gólt
Reuters
Arjen Robben szerezte az első Real-gólt
Arjen Robben szerezte az első Real-gólt
Reuters
Arjen Robben szerezte az első Real-gólt

A bajnokcsapat az első, idegenbeli mérkőzésen csak a 90. percben szerzett góllal ért el 1-1-es döntetlent, de nyilvánvalónak tűnt, ezt csak egyszerű botlásként értékelhették a szurkolók. Arra senki sem számított, hogy a visszavágó gondot okozhat Bernd Schuster vezetőedző együttesének.

A kiváló német szakember a szerda esti visszavágón a Dudek – Salgado, Ramos, Heinze, Marcelo – Gago, Guti, Balboa, Robben – Higuaín, Soldaldo összeállítású csapatnak szavazott bizalmat, vagyis a papírformának megfelelően sok klasszis hiányzott. De így sem mondhatjuk, hogy lebecsülte volna az ellenfelet a tréner.

Az első félórában az Alicante is bátran felvette a harcot, az elején Borja veszélyeztetett, de nem találta el a kaput. Utána Higuaín fejjel próbálkozott, Ricardo szépen védett.

A nyitó negyedóra végén Borja passza után Canadas lőtt a kapu fölé, majd Joao Tomas fejelt egy szöglet után, de próbálkozása célt tévesztett. A Madrid elsősorban Soldado és Higuaín megoldásaival ijesztgette ellenfelét, majd a 30. percben az argentin csatár álomátadását Robben értékesítette, vezetett a királyi gárda (1-0).

A szünetig még Soldado, Canadas és Robben kísérletezett, eredménytelenül.

A fordulás után az első meccsen a blancók egyenlítő gólját szerző Balboa, majd Guti lehetősége okozott izgalmakat, de továbbra sem változott az eredmény. Az 54. percben Azkoita kapott sárga lapot, majd tíz perccel később óriási meglepetésre egyenlített az Alicante: Alvaro átadását az első meccsen büntetőből eredményes Borja juttatta Dudek kapujába (1-1).

Bernd Schuster éppen a találat előtt küldte pályára Soldaldó helyére Saviolát (62.) és Marcelót váltva Miguel Torrest (62.). A hajrá előtt kétszer is Gago próbálkozott a vezetés visszaszerzésével, de eredmény nélkül. Az argentin középpályás után Robben duplázhatott volna, de a holland szélső sem használta ki lehetőségét.

Az utolsó percekben fokozódtak az izgalmak, az Alicante hősiesen őrizte a döntetlent. A vendégek sorsa azonban a 93. percben megpecsételődött: Guti gólja eldöntötte a továbbjutást.

A Villarreal sokáig 0-1-re állt a Las Palmas ellen, de végül 2-1-re fordított és 6-3-as összesítéssel jutott tovább.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA (COPA DEL REY)

A LEGJOBB TIZENHAT KÖZÉ JUTÁSÉRT
Real Madrid-Alicante (harmadosztályú) 2-1 (Robben 30., Guti 93. ill. Borja 64.)
tj.: a Real 3-2-vel
Villarreal-Las Palmas (másodosztályú) 2-1 (Rossi 69., Franco 90., ill. Francis 11.)
tj.: a Villarreal 6-3-mal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik