Huszonkét éves korában elhunyt Roberto Antonio Puerta

Vágólapra másolva!
2007.08.28. 16:36
Sajnos bekövetkezett, amitől szombat este óta tartott a futballvilág: huszonkét éves korában elhunyt Roberto Antonio Puerta, a Sevilla labdarúgója. A 22 éves játékos a Getafe elleni találkozó első félidejében lett rosszul, szívrohamot kapott.
Nyugodj békében Roberto Antonio Puerta!
Nyugodj békében Roberto Antonio Puerta!
Reuters
Nyugodj békében Roberto Antonio Puerta!
Nyugodj békében Roberto Antonio Puerta!
Nyugodj békében Roberto Antonio Puerta!
Reuters
Nyugodj békében Roberto Antonio Puerta!

A futballista a szombat esti találkozó 35. percében esett össze a pályán. Csapattársai siettek a segítségére, megakadályozva, hogy lenyelje a nyelvét. Puerta hamarosan visszanyerte eszméletét és segítséggel ugyan, de a saját lábán hagyta el a játékteret. Később az öltözőben ismét elájult, újra kellett éleszteni.

Puerta az újraélesztést követően a Virgen del Rocio kórházba került, ahol azóta is az intenzív osztályon kezelték.

Roberto Antonio Puerta 1984. november 26-án született, 2002 és 2004 között a Sevilla B csapatában szerepelt. Az első kerethez három évvel ezelőtt került, 53 találkozón 5 gólt szerzett. Az utóbbi időben kiválóan futballozott, az Arsenal, a Manchester United és a Real Madrid érdeklődését is felkeltette a kétszeres UEFA-kupa győztes gárda alapembereként.

"Szörnyű pillanatokat élünk meg. Talán egyszer majd tudok nyilatkozni erről az ügyről, de jelenleg erre képtelen vagyok" - mondta Jose Maria del Nido, a klub elnöke.

Csütörtökön lesz a temetés

A fiatal játékos holttestét hamarosan a Sanchez Pizjuan Stadionba szállítják, ahol a szurkolók leróhatják kegyeletüket, s ezt fogja tenni Ángel María Villar, a spanyol szövetség elnöke, valamint Luis Aragonés szövetségi kapitány is, akik már elindultak Sevillába, hogy megemlékezzenek Puertáról. A temetésre csütörtökön kerül sor.

William Gaillard, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szóvivője elmondta: a pénteki Szuperkupa-találkozó előtt természetesen megemlékeznek a játékosról, ugyanakkor a szervezet azt is elfogadná, ha a Sevilla játékosai nem akarnának pályára lépni. MTI
A játékos 1 alkalommal szerepelt a spanyol válogatottban.

Manuel Ruiz de Lopera, a szintén sevillai Betis tulajdonosa együttérzéséről biztosította Roberto Antonio Puerta klubját és családját.

„Tragédia a város, a Sevilla és a Betis számára. Erre senki sem számíthatott. Együttérzésünkről biztosítom a Sevillát és a családot. Mindhalálig együtt leszünk” – mondta a Betis első számú vezetője.

Az andalúz klub arról tájékoztatta az EFE spanyol hírügynökséget, hogy az európai szövetség (UEFA) a tragédia hatására hozzájárult a keddi, AEK Athén elleni Bajnokok Ligája-selejtező - amelynek első felvonását 2-0-ra nyerte a Sevilla - elhalasztásához. A találkozót hétfőn pótolják be, így elmarad az aznapra tervezett Osasuna elleni bajnoki mérkőzés. Ugyanakkor a pénteki, AC Milan elleni Európai Szuperkupa-találkozót lejátsszák.

"A Milan elnöke, igazgatója, stábja, teljes csapata és minden alkalmazottja siratja az elhunyt Antonio Puertát, továbbá együttérzéséről biztosítja a sevillai barátokat, valamint a játékos családját. A Milan kész elfogadni az UEFA bármely döntését, amely az Európai Szuperkupa-mérkőzés lejátszására, illetve esetleges elhalasztására vonatkozik" - áll a Bajnokok Ligája-győztes AC Milan hivatalos közleményében.

A klub hivatalos honlapja szerint a Real Madrid szombat este óta folyamatosan tartotta a kapcsolatot a Sevilla illetékeseivel és érdeklődött Puerta állapotáról. A játékos mai halála kapcsán a királyi gárda együttérzéséről biztosította a kétszeres UEFA-kupa győztes együttest, szurkolóit és a családot.

A Real Madrid csütörtökön a Santiago Bernabeu-kupáért lépett volna pályára a Sporting Lisboa ellen, de a találkozót törölték a futballgyász miatt.

Az FC Barcelona részéről a csapatkapitány Carles Puyol nyilatkozott:

„Ez egy nagyon szomorú nap a futballcsalád számára. Saját és csapatom nevében szeretném kifejezni együttérzésemet a család és a Sevilla irányába. Ezek nagyon nehéz pillanatokat. Sajnos előre kell nézni, de az FC Barcelona mindenben áll a gyászolók rendelkezésére.”

A spanyol bajnokság fordulójában az összes meccse előtt szintén egy perces gyászszünet lesz.

ROBERTO ANTONIO PUERTA (1984-2007)


AZ IDEI UEFA-KUPA DÖNTŐ, AZ UTOLSÓ SEVILLAI TIZENEGYEST ROBERTO ANTONIO PUERTA ÉRTÉKESÍTETTE


EMLÉKKÉPEK ROBERTO ANTONIO PUERTA PÁLYAFUTÁSÁRÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik