Örök nyugalomra helyezték a kedden elhunyt Roberto Antonio Puertát

Vágólapra másolva!
2007.08.29. 16:57
Hatalmas részvét mellett, a tervezettnél egy nappal korábban helyezték örök nyugalomra Roberto Antonio Puertát, a kétszeres UEFA-kupa győztes Sevilla FC kedden elhunyt 22 éves labdarúgóját. A San Fernando temetőhöz a csapattársak vitték a középpályás koporsóját, rajtuk kívül a futballvilág számos képviselője volt jelen.
A csapattársak kísérik Puerta koporsóját
A csapattársak kísérik Puerta koporsóját
A csapattársak kísérik Puerta koporsóját
A csapattársak kísérik Puerta koporsóját

A szurkolók ezrei a temető mellett a környékbeli utcákat is megtöltötték, de a Ramon Sachez Pizjuan Stadionnál elhelyezett ravataltól szintén sokan kísérték a gyászmenetet.

A hívek a "Puerta amigo, Sevilla esta contigo" (Puerta barátunk, Sevilla veled van) rigmust skandálták. A szertartásra a család kérésére szűk körben került sor, csak a hozzátartozók és csapattársak voltak jelen.

A tragédia kiváltója a dpa német hírügynökség értesülése szerint veleszületett szívgyengeség volt, amelyet nem ismertek fel az orvosok.

A két élvonalbeli klub, a Sevilla és a Betis játékosai és vezetői mellett a Marca beszámolója szerint – mások mellett - a következő klubszemélyiségek tisztelték meg a gyászszertartást: Enrique Cerezo (az Atlético Madrid elnöke), Joan Laporta (az FC Barcelona elnöke), Txiki Beguiristain (az FC Barcelona igazgatója), Carles Puyol (az FC Barcelona csapatkapitánya), Fernando Roig (a Villarreal elnöke), Ramón Calderón (a Real Madrid elnöke), Predrag Mijatovics (a Real Madrid igazgatója), Raúl, Guti, Saviola, Julio Baptista, Sergio Ramos (a Real Madrid játékosai), Raúl Tamudo (az Espanyol játékosa).

A futballista a szombat esti találkozó 35. percében esett össze a pályán. Csapattársai siettek a segítségére, megakadályozva, hogy lenyelje a nyelvét. Puerta hamarosan visszanyerte eszméletét és segítséggel ugyan, de a saját lábán hagyta el a játékteret. Később az öltözőben ismét elájult, újra kellett éleszteni.

Puerta az újraélesztést követően a Virgen del Rocio kórházba került, ahol azóta is az intenzív osztályon kezelték.

Roberto Antonio Puerta 1984. november 26-án született, 2002 és 2004 között a Sevilla B csapatában szerepelt. Az első kerethez három évvel ezelőtt került, 53 találkozón 5 gólt szerzett. Az utóbbi időben kiválóan futballozott, az Arsenal, a Manchester United és a Real Madrid érdeklődését is felkeltette a kétszeres UEFA-kupa győztes gárda alapembereként. Az idei UEFA-kupa döntőben az Espanyol ellen ő értékesítette a sevillaiak utolsó kísérletét a 11-es párbajban.

Az európai szövetség (UEFA) a tragédia hatására hozzájárult a keddi, AEK Athén elleni Bajnokok Ligája-selejtező - amelynek első felvonását 2-0-ra nyerte a Sevilla - elhalasztásához. A találkozót hétfőn pótolják be, így elmarad az aznapra tervezett Osasuna elleni bajnoki mérkőzés. Ugyanakkor a pénteki, AC Milan elleni Európai Szuperkupa-találkozót lejátsszák.

ROBERTO ANTONIO PUERTA (1984-2007)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik