Del Nido: Elhagyott bennünket Antonio Puerta gyémánt bal lába

Vágólapra másolva!
2007.08.29. 10:17
- Elhagyott bennünket Antonio Puerta gyémánt bal lába! Ez a bal láb valamennyiünk életét megváltoztatta – mondta José María Del Nido, a sevillai labdarúgócsapat elnöke, aki másokhoz hasonlóan emlékezett a kedden délután huszonkét éves korában elhunyt egyszeres válogatott labdarúgóról. Természetesen a gyász miatt elhalasztott athéni Bajnokok Ligája-selejtezőről hazaérkező együttes vezetőedzője, Juande Ramos is méltatta néhai játékosát.
A Sevilla FC stadionjánal kialakított emlékhely
Reuters
A Sevilla FC stadionjánal kialakított emlékhely
A Sevilla FC stadionjánal kialakított emlékhely
Reuters
A Sevilla FC stadionjánal kialakított emlékhely

„Ez a Sevilla FC történetének egyik legszomorúbb napja” – idézte a klubelnököt az európai szövetség (UEFA) honlapja.

A gárdát kedden délután a görög fővárosban érte a felfoghatatlanul szomorú hír, ezek után az AEK Athén és az UEFA is beleegyezett a selejtező visszavágójának elhalasztásába. A sevillaiak gyorsan összecsomagoltak és hazaindultak.

Hazaindulnak a sevillaiak Athénból (a nagyítsához kattinson a képre)
Reuters
Hazaindulnak a sevillaiak Athénból (a nagyítsához kattinson a képre)
„Ugyanazt érzem, mint mások is a futballvilágban – kezdte nyilatkozatát Juande Ramos, majd hozzátette: - Szerencsés vagyok, hogy közelebbről is ismerhettem. Csodálatos játékos volt és még csodálatosabb személyiség. Rendkívüli emberségére is emlékezhetek, ígéretes pályafutás állt előtte. Rengeteg emlékem maradt róla: az edzésekről, a beszélgetéseinkről, a bemutatkozásáról, a Numancia elleni első góljáról. Sevillai pályafutásának minden állomása sikeres volt, csodálatos jövő állt előtte”.

Antonio Puerta a 2003-2004-es szezonban mutatkozott be az első csapatnál, összesen 55 alakalommal lépett pályára a Primera Divisiónban. A legutóbbi két szezonban UEFA-kupát nyert együttesével: tavaly a Middlesbrough elleni fináléban csereként jutott szóhoz, idén már az egyik hőse volt a finálénak. Az Espanyol elleni, 11-es párbajjal zárult találkozón Puerta értékesítette a Sevilla utolsó kísérletét.

A 22 éves futballista tavaly ősszel Svédországban mutatkozott be a válogatottban, sokak szerint a jövőben kulcsemberré válhatott volna.

„Sajnos nem maradt más „kötelességem”, én is osztozom a család gyászával. Részvétemet nyilvánítom a hozzátartozóknak. Nem is lehet kérdéses Puerta sportemberi nagysága” – mondta Luis Aragones szövetségi kapitány.

A fiatal játékos holttestét a Sanchez Pizjuan Stadionba szállítják, ahol a szurkolók leróhatják kegyeletüket. Temetésére csütörtökön kerül sor.

A futballista a Getafe elleni szombat esti találkozó 35. percében esett össze a pályán. Csapattársai siettek a segítségére, megakadályozva, hogy lenyelje a nyelvét. Puerta hamarosan visszanyerte eszméletét és segítséggel ugyan, de a saját lábán hagyta el a játékteret. Később az öltözőben ismét elájult, újra kellett éleszteni.

Puerta az újraélesztést követően a Virgen del Rocio kórházba került, ahol azóta is az intenzív osztályon kezelték.

Roberto Antonio Puerta 1984. november 26-án született, 2002 és 2004 között a Sevilla B csapatában szerepelt. Az első kerethez három évvel ezelőtt került, 53 találkozón 5 gólt szerzett. Az utóbbi időben kiválóan futballozott, az Arsenal, a Manchester United és a Real Madrid érdeklődését is felkeltette a kétszeres UEFA-kupa győztes gárda alapembereként.

A TVE TELEVÍZIÓS-CSATORNA BESZÁMOLÓJA ANTONIO PUERTA HALÁLÁRÓL


ANTONIO PUERTA (1984-2007)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik