Sok ezer szurkoló siratja Puertát a Ramon Sanchez Pizjuan Stadionnál

Vágólapra másolva!
2007.08.29. 12:33
Hatalmas „népvándorlás” indult kedden este a Sevilla labdarúgócsapatának arénájához: a Ramon Sanchez Pizjuan Stadionban elhelyezett ravatalnál ezrek búcsúznak a huszonkét éves korában elhunyt Antonio Puertától. A kétszeres UEFA-kupa győztes játékos koporsóját a klub és Spanyolország zászlaja fedi.
Emlékhely a Ramón Sanchez Pizjuan Stadionnál
Emlékhely a Ramón Sanchez Pizjuan Stadionnál
Emlékhely a Ramón Sanchez Pizjuan Stadionnál
Emlékhely a Ramón Sanchez Pizjuan Stadionnál

Hírügynökségi jelentés szerint a Sevilla játékosai, miután Athénból hazaérkeztek a repülőtérről, a stadionba mentek és Jose Maria del Nido klubelnökkel közösen öt óráig virrasztottak együtt Puerta családjával, szüleivel, illetve a nyolcadik hónapja terhes barátnőjével.

Puerta temetésére szerdán 14 órakor kerül sor.

A ravatalhoz szerdán számos „vendéget” várnak, spanyol és külföldi klubok is jelezték, végső búcsút vesznek a bal oldali középpályástól. A helyi rivális Betis összes labdarúgója elláogat az emélkelyhez, így tesz a péntekre tervezett európai Szuper-kupa olasz részvevőjének, az AC Milannak a képviselője is. Az továbbra is kérdéses, hogy a Sevilla vállalja-e a találkozót, mert tragikus sorsú klasszisát csütörtökön helyezik örök nyugalomra.

A koporsót és környékét az elmúlt órákban elborították a különböző szurkolói zászlók, megemlékezések és mezek. A Marca legfrissebb beszámolója szerint a Sevilla ereklyéi mellett láthatók a Betis, a Recreativo Huelva, a Valencia és az FC Barcelona különféle tárgyai.

A sevillai játékostársak közül megszólalt Andreas Hinkel, akit természetesen sokkolt Puerta halála.

„A Getafe elleni mérkőzésen még nem tűnt súlyosnak a dolog, főleg azután, hogy Antonio saját lábán ment az öltözőbe. Ha tudtuk volna, hogy ilyen nagy a baj, akkor be sem fejezzük a mérkőzést – mondta a védő, majd így folytatta: - El sem hisszük, hogy ez megtörtént. A szünetben még azt hallottuk, hogy újraélesztették és javult az állapota. Rendkívül szomorú, hogy Antonio elhunyt, hiszen barátnője éppen közös gyereküket várja”.

Az elhunyt játékos gyermeke egy hónap múlva jön világra. Az eset kísértetiesen hasonlít egy 1973-as, szintén a Sevillát érintő tragédiára. Akkor Pedro Berruezo hunyt el szívroham után, élettársa szintén állapotos volt…

EMLÉKVIDEÓ ANTONIO PUERTÁRÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik