A spanyolok úgy tudják, Alves már a Chelsea-é, az angolok cáfolnak

Vágólapra másolva!
2007.08.15. 13:26
Az idei nyári átigazolási szezon sem szűkölködött a hosszúra nyúlt megegyezésekben, elég csak Carlos Tévez vagy éppen Arjen Robben esetére utalni, hogy a két legkirívóbbat említsük. Utóbbi esetében ráadásul még nem is jutottunk el a végkifejletig. Lassan ebbe a sorba lesz illeszthető Daniel Alves szerződtetése is: a spanyol sajtóban már tényként közölték, hogy a Sevilla brazil védőjét megvette az angol bajnoki ezüstérmes Chelsea. Mindez olyan nemzetközi visszhangot kellett, hogy a londoni klubnál hivatalosan cáfolták a hírt.
Daniel Alves (jobbra) félúton: a Sevilában már nem, a Chelsea-ben még nem
Daniel Alves (jobbra) félúton: a Sevilában már nem, a Chelsea-ben még nem
Daniel Alves (jobbra) félúton: a Sevilában már nem, a Chelsea-ben még nem
Daniel Alves (jobbra) félúton: a Sevilában már nem, a Chelsea-ben még nem

A „kékek” közleményében röviden arról adtak tájékoztatást, hogy elismerik ugyan érdeklődésüket Alves irányában - mondjuk, ez eddig sem volt túlságosan titokban tartva -, de a megállapodás egyelőre nem született meg ügyében a Sevillával. Mindezt csupán a spanyol sajtó kitalációjának tudják be.

Valljuk be, utóbbiaknak van éppen elég okuk a konspirációra. Alves már négy éve tartozik a Sevilla kötelékébe, a 24 éves játékos a 2006-2007-s idényben óriásit futballozott.

Döntő érdemei vannak, hogy a Sevilla 2006-t követően 2007-ben is megnyerte az UEFA-kupát, de a bajnoki bronzéremnek éppen olyan tevékeny részese volt, mint a brazil válogatott Copa América-sikerének.

Alves már a szezon közben is többször nyilatkozott céljairól: miszerint mielőbb egy igazi európai nagycsapatban szeretne játszani.

Ennek szellemében a sevillai klubvezetők még időben, 2006 decemberében meghosszabbították szerződését, méghozzá 2012-ig, így emelve kivásárlási árát. A közelmúltban pedig arról nyilatkoztak: két sztárklub ajánlatát bírják, amelyek 30 millió euró feletti összeget kínálnak a brazilért.

A kérők között ott találtuk a spanyol gigászt, de még inkább a Real Madrid ajánlatát is überelő Chelsea-t.

A spanyol sajtó szerint a Sevilla-Chelsea megállapodás Alves-ügyben közel lesz a 40 millió euróhoz. Nos, a kedd esti információk szerint nem is tévedtek sokat, a nagyságrendet mindenesetre eltalálták.

Peter Kenyon, a Chelsea klubigazgatója, valamint José Maria del Nido, a spanyol egyesület elnöke úgy állapodott meg egymással, hogy a brazilért 32 millió eurót fizet a Chelsea most, illetve további négyet, ameniyben Alves náluk is képességeinek megfelelően szerepel és beváltja a hozzá űzött nem kis reményeket.

A Sevilla a kérő(k) miatt nem is nevezte a brazil jobbhátvédet az AEK elleni BL-selejtezőre, pedig a játékos kirobbanthatatlan a kezdőből.

A mostani londoni cáfolatnak alighanem Madridban örülnek a legjobban, hiszen így ismét képbe kerülhetnek az Alvesért folytatott versenyfutásban.

Bevételt jelenthetne a spanyol fővárosban Baptista, illetve Cicinho eladása, utánuk korábban az AC Milan, valamint az AS Roma érdeklődött. Utóbbi ráadásul cserealapként felmerült az Alves-transzferben is, mégiscsak két brazil jobbhátvédről lenne szó.

De a királyiakkal találkozhatunk még egy vonalon, hiszen ők a még mindig Chelsea-játékosnak tekinthető holland szélsőért, Robbenért is versenyt futnak. Körülbelül hasonló összeget kérnek érte a londoniak, mint amennyiért Alvest megvehetnék.

Bár az ügyben a végső döntést meghozó, utolsó szót kimondó Chelsea-tulajdonos, az orosz Roman Abramovics számára nem jelent tételt a fent említett összeg, azért minden bizonnyal szeretné “okosba” megoldani az átigazolást.

És ha esetleg kihozza “nullszaldósra”, még azt sem bánná. Robben már amúgy sincs képben Morinho csapatában, ellenben a lendületes Alves nagy valószínűséggel a kezdők között bizonyíthatna.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik