Capello: Cseréltem volna le mind a tizenegyet?!

Vágólapra másolva!
2006.12.21. 17:08
Újabb évet fejezett be lehangoló eredménnyel a Real Madrid labdarúgócsapata. A világ leggazdagabb klubjának együttese kijózanító játékkal kapott ki 3-0-ra az élvonalbeli újonc Recreativo Huelvától. Ez már a harmadik esztendő, hogy a királyi gárda elveszíti a téli szünet előtti utolsó összecsapását.
"Nem láttam rajtuk se lelkesedést, se erőfeszítést, se minőséget, semmit..."
Reuters
"Nem láttam rajtuk se lelkesedést, se erőfeszítést, se minőséget, semmit..."
"Nem láttam rajtuk se lelkesedést, se erőfeszítést, se minőséget, semmit..."
Reuters
"Nem láttam rajtuk se lelkesedést, se erőfeszítést, se minőséget, semmit..."

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Még a legjóindulatúbb Real Madrid-rajongók sem állíthatják, hogy kedvenc csapatuk meggyőző teljesítményt nyújtott a 2006–2007-es idény első felében.

A szurkolók, a játékosok és a menedzsment is eltűnődhet most azon, hogy a legutóbbihoz hasonlóan ez is a kiábrándulás éve lesz-e. Illetve abból is lehetne tanulni-okulni, hogy ismét elment egy sokat ígérő átigazolási szezon, nagy tervekkel, nagy átlakulásokkal, nagy sztárigazolásokkal, ám a csapat szekere nem lódult meg látványosan, de még a minimálisan elvárt mértékben sem.

"Teljességgel megmagyarázhatatlan, ami történt, a játékosokra nem lehetett ráismerni – mondta Fabio Capello, a blancók vezetőedzője. – Nem tudom, mi történt. Kérdeztem is Tonitól (Toni Grande, másodedző, a szerk.), mit lehet itt tenni? Cseréljem le mind a tizenegy játékost?"

"Nem láttam rajtuk se lelkesedést, se erőfeszítést, se minőséget, semmit. Nem tudom, hogy fordulhatott elő ilyen egyszerre tizennégy játékossal. Mentálisan nagyon nem tudtak ráhangolódni a mérkőzésre."

A találkozón a Real védekezése komplett csődött mondott, élén a friss aranylabdással, a FIFA év játékosával, az olasz Fabio Cannavaróval, akiket átjáróháznak tekintett a Florent Sinama-Pongolle és Ikechukwu Uche alkotta Huelva-ékpár.

Annak dacára, hogy a Real a nyáron jelentős összeget áldozott védelmének a megerősítésére - 46 millió eurót -, változatlanul feltűnően zavarbahozható a kiráklyiak hátsó alakzata, főként ha az ellenfél olyan gyors és kombinatív ékpárral áll ki ellenük, mint tette azt az Huelva.

A Real támadósora - ellentétben a vendégekével - észrevétlen maradt, pedig olyan korszakos klasszisok sorokoztak fel ott, mint a brazil Ronaldo és a holland Van Nistelrooy.

Madridi bánat három tételben, Van Nistelrooy, Sergio Ramos és Cannavaro
Reuters
Madridi bánat három tételben, Van Nistelrooy, Sergio Ramos és Cannavaro

A madridiak sportigazgatója, Predrag Mijatovics is értetlenül áll a történtek előtt. "Felfoghatatlan számomra, ami történt. Amit lehetett, azt elrontottuk, csak ténferegtünk a pályán. Esélyünk nem volt, nemhogy a győzelemre, de még a gólszerzésre sem."

A Realnál is érzik, ez a keret bizony erősítésre szorul, hiszen az a jelen állás szerint komolyabb célok megvalósítására nem alkalmas.

Ennek érdekében a téli átigazolási szezonra 40 millió eurót áldoznának - illetve áldozták máris annak egy részét -, igaz változott valamelyest a klub igazolási politikája is: már befutott európai sztárok helyett ezúttal direktben a dél-amerikai piacon néztek körbe.

Elsőként megtalálták a brazil válogatott balhátvédet, Marcelót, majd a sor az argentin Fernando Gagóval folytatódott. Előbbit Roberto Carlos, utóbbit Fernando Redondo fiatalabb kiadásának tartja a szakma. És még képben van az argentin Gonzalo Higuain is, akit a franciák is szívesen csábítottak volna nemzeti csapatukba, ő azonban édesapja kérésére - utasítására? - nemet mondott.

"Remélem, velük feledtetni tudjuk váratlan őszi kisiklásainkat és jövőre jobbak leszünk annál, mint amilyenek most vagyunk" - zárta rövidre mondandóját a sportigazgató.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik