KARÁDI ZOLTÁN
2023.05.27 21:22 Frissítve: 2023.05.27 23:44

Női röplabda El: nem bírt az ukránokkal fiatal válogatottunk

Jól kezdett és vezetett is, majd a második játszmában két szettlabdához is jutott, ám innen végül 3:1-re kikapott női röplabda-válogatottunk az Érd Arénában Ukrajnától, az Arany Európa-liga nyitómérkőzésén. A két válogatott vasárnap is megmérkőzik egymással.

A magyar női röplabda-válogatott nagy csatában alulmaradt Ukrajnával szemben (Fotó: Földi Imre)

RÖPLABDA
Női Arany Európa-liga, C-csoport:

Magyarország–Ukrajna 1:3 (22, –25, –9, –23)
Érd,
Érd Aréna, 1000 néző. Vezette: Sikanjic (liechtensteini), Bátkai-Katona
MAGYARORSZÁG: Pintér 7, Bagyinka 2, Török 6, Papp 5, Németh 20, Kiss G. 16. Csere: Tóth F. (liberó), Boskó, Petőváry, Glemboczki 5, Nacsa-Pekárik 3, Vezsenyi. Szövetségi kapitány: Alessandro Chiappini
UKRAJNA: Milenko 14, Majevszka 1, Krajduba 27, Gober 5, Dorszman 19, Sarorodszka 3. Csere: Nyemceva, Lucenko (liberók), Olijnyik, Gyimar 9, Dancsak, Kotar. Szövetségi kapitány: Ivan Petkov
MESTERMÉRLEG
Alessandro Chiappini: – Egy elfogadható kezdés volt, az ellenfél aktuális fizikai állapotával múlt felül minket, de az első benyomásaim nagyon kedvezőek. A hozzáállással és a küzdőszellemmel nagyon elégedett voltam, de erőnlétben alulmaradtunk. Ezen holnapig nem tudunk változtatni, de az biztos, hogy most erőteljes rotálása következik a keretnek.

Az ukránok kezdték valamivel jobban a meccset, de a mieink nem hagyták lerázni magukat, s Bagyinka Fanni pontjával 5:5 után át is vették a vezetést, ezt követően pedig aztán három ponttal el is tudtak lépni. 16:11-nél az ukránok edzője már a második idejét is kikérte, de a mieink továbbra is dinamikusan és pontosan játszottak, Tóth Fruzsina pedig remekül védekezett. A végjátékhoz érve egy békéscsabai játékos is pályára lépett, igaz, a túloldalon, Viktorija Olijnyik személyében, de a játék képén ez sem változtatott. Öt szettlabdája volt a mieinknek, de miután kettőt is hárítottak a vendégek, Alessandro Chiappini időt kért. Ez sem használt, de aztán az ukránok egy hálóérintéssel megoldották a szett lezárását (25:22).

Lendületben maradtak a mieink a második játszmában is, így 6:2-nél már időt kellett kérnie Ivan Petkovnak. Ez viszont hatott, mert kisvártatva sikerült egyenlíteniük a vendégeknek, miután Kiss Grétára kezdtek nyitni. Ennél tovább azonban nem jutottak, sőt a mieink megint elhúztak néggyel és 14:10-nél jött az újabb időkérés. Ezúttal is sikerült egyenlíteni, sőt, most 19:18-nál már ők vezettek, úgyhogy következett a magyar időkérés, majd hármas csere. 21-nél egy Challenge-nek köszönhetően egyenlítettünk, Pintér blokkjával pedig már megint vezettünk, majd az ő centertámadásával már két szettlabdához jutottunk, de sajnos mindkettőt hárították. Jött az újabb időkérés, de így is nekünk kellett játszmalabdát hárítani, majd jöttek vissza a cserék, de sajnos újabb két ukrán pont után egyenlítettek a vendégek (25:27).

Sajnos ezúttal az ukránok maradtak lendületben, akiknek nagyon feljavult a blokkja, a mieinknek meg összeomlott a nyitásfogadása, így 18:8-nál már 10 pont is volt a két csapat között a különbség és itt sajnos még nem volt vége: a végén azért kellett szurkolni, hogy elérjük a 10 pontot, de még ez sem sikerült (9:25).

Szerencsére az új játszma új esélyeket is hozott, összeszedte magát csapatunk és meg is lépett három ponttal, úgyhogy 7:4-nél jött az első időkérés, ennek azonban nem volt foganatja, mert már vezettünk öttel is, de aztán nem igazán sikerültek a támadásbefejezések, és ezt kihasználva egyre zárkóztak vissza szomszédjaink. Szerencsére ezt követően megint a mieink percei következtek, sőt, 18:13-nál az ukránok már kihasználták mindkét Challenge-lehetőségüket és időkérésüket is. Főleg ezután jött jól viszont, hogy megint egy négyes ukrán sorozat következett, majd 19:19-nél egyenlítettek is. Ezután fej fej mellett haladt a két csapat, de 23:23 után az ukránok jutottak meccslabdához, amit egy ásszal sajnos ki is használtak (23:25).

A két csapat vasárnap 18 órától újra összecsap az Érd Arénában.

 

2023.07.22 22:52:27

Röplabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A fene nagy profizmus jóvoltából a kívülállónak mostanság csak sejtései lehetnek arról, mi történik a színfalak mögött, fogalmam sincs, hogy kezelik az edzők a »buzeklacikat«. Én azt vallom, hogy szót kell (igen: kell) velük érteniük.

2023.04.15 23:07:01

Röplabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Minden sportágban sokkal feszítettebb a versenynaptár, több a torna, a mérkőzés, a válogatott és a klubszezon egymásba csúszik, már nyáron sincs megállás.

2023.03.08 17:53:20

Röplabda nemzetisport.hu

Dékány Bernadett és Petőváry Panni is az élvonalban szereplő Egaleo együttesében pallérozódik.

2023.01.24 20:11:16

Röplabda nemzetisport.hu

Viktorija Olijnik előbb Lengyelországba ment,végül egy véletlennek hála a csabai klubnál kötött ki.

2022.06.20 23:20:52

Röplabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Egy sértést megbocsátani: jótétemény, amit a másiknak juttatunk; egy sértést elfelejteni: jótétemény, amit önmagunkkal szemben gyakorolunk.” Mi tagadás, nekem sem könnyű a gyakorlat a Fligl-tanács nyomán, ám egyetértek azzal a tudományos megállapítással, hogy a sértődés mögött mindig valamilyen értékünk látszólagos elveszítése van.