R. E. B. 2020.08.23 12:34 Frissítve: 2020.08.23 12:36

Női röpi: Pallag Ágnes jól érzi magát Németországban

Jól érzi magát Pallag Ágnes, aki a franciaországi évek után Németországban, Suhlban röplabdázik, Hollósy László keze alatt.

 

Pallag Ágnes a francia után a német ligában folytatja (Imago Images/Panoramic)

 

Hektikusan alakultak a sokoldalú röplabdázó, a válogatottal a 2015-ös Európa-bajnokságon szereplő Pallag Ágnes évei, hiszen fáradásos sérüléssel küzdött, úgy-ahogy felépült, aztán megint rásérült, szóval, összességében keveset játszott. A legutóbbi idény kezdetén sokáig nevelőklubjában, Békéscsabán edzett, majd még a télen a francia Olympique Mougins-be igazolt.

 VÁLOGATOTT LÉGIÓ
A férfi- és női válogatott több szereplője is külföldön játszik a következő idényben – már amennyiben lesznek bajnokságok... A nők közül Szakmáry Gréta továbbra is a Bajnokok Ligája-főtáblás német Schwerint erősíti, Bleicher Réka a román Alba Blajban folytatja, Dékány Bernadett a francia Cannes-ben szerepel, Gyimes Zsófia Bordeaux-ban játszik, Németh Anett pedig a Coastal Carolina egyetem tanulója és játékosa. A férfiaknál Pádár Krisztián a Japán Toray Arroshoz, Baróti Árpád a török Bursa Büyüksehir Belediyesporhoz, Gergye Roland a francia Poitiers-hez kötelezte el magát, míg Szabó Alpár marad a német Bühlben.  

„A mezőny végén kullogott a csapat, nem voltak nagy elvárásaim, csak sokat akartam játszani, hogy lássam, mire vagyok képes, és visszajöjjön a röplabda élvezete – fogalmazott a 26 éves Pallag. – Hiányzott a játék, hiszen hiába edzettünk jól Csabán, a mérkőzés más kihívás. A terveim bejöttek, még akkor is, ha a koronavírus-járvány miatt nem tudtuk befejezni a bajnokságot. A tavaly műtött jobb lábam jól van, a karantén alatt volt idő helyrejönni, pluszmunkát és gyógytornát végezni, külön köszönet a gyógytornász Rajnai Katának, aki rengeteget segített.”

A határlezárások előtt, az utolsó gépek egyikével haza tudott térni, és a családdal töltötte az elmúlt négy hónapot, ami kétségtelenül jobb volt, mint ha ugyanennyi időre egy 21 négyzetméteres szobában ragadt volna... Így itthon végezte a gyógytornát, mint mondja, a válogatottból többen is „nyomták” a programot, a keménymaggal, Tálas Zsuzsannával és Németh Anett-tel minden kedden és csütörtökön Zoomon keresztül követték és végezték a feladatokat, amely megalapozta a következő évadot, amit már a VfB Suhl Lotto Thüringen csapatában tölt, hiszen a franciaországi esztendők után (klubjai sorrendben: Nancy, Paris Saint-Cloud, Cannes és Mougins) Németország felé vette az irányt. Edzője pedig Hollósy László lesz, akivel 2013-tól 2015-ig már dolgozott együtt a finn Oriveden Ponnistus együttesében. Akárcsak a Mougins, a Suhl sem éppen az élmezőny tagja, a legutóbbi, eredmény nélkül zárult bajnokságban az utolsó, 11. helyen állt.

MAROKKÓI SOMOGYBAN
 Új játékosok érkezését jelentette be a napokban a Bajnokok Ligája selejtezőjében induló Fino Kaposvár férficsapata. Az idény végéig írt alá az orosz center, Gyenyisz Veleckij (20), a szintén orosz átló, Vitalij Melnyikov (31), valamint az ugyancsak center, de marokkói Hamza Ujasi (20).

„A menedzseren keresztül alakult a szerződésem, de Laci jelenléte és a német bajnokság erőssége meghatározta a döntésemet – folytatta az ütő. – Jó meccsekre lehet számítani, és Suhlban hároméves projektben gondolkodnak, fel akarnak építeni valamit. Szerencsére jó játékosokat sikerült igazolni, három hét közös munka után úgy látom, minden jól is alakul, meglátjuk, mire leszünk képesek.”

Remekül érzi magát Németországban, tetszik neki, hogy a klubban igyekeznek profi körülményeket teremteni. Nem mindenütt magától értetődő, hogy apartmant és autót biztosítanak, itt pedig ha ezek késnek is kicsit – részben a vírus miatt –, lesznek, ahogyan saját csarnokuk és konditermük is van: „ A németekre jellemző egyenesség, szabálybetartás mindenütt megmutatkozik.”

Kérdéses, a világjárvány miatt hogyan, milyen körülmények között kezdődhet el a bajnokság, mindenesetre Pallag Ágnes elmondása szerint mindent megtesznek a betegség elkerüléséért – és remélik a legjobbakat. 

2022.02.24 23:02:56

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Inkább dicsérjük a röplabdánknak nagy piros pontot szerző Vasast.

2022.02.18 00:12:43

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Hihetetlenül hosszú pályafutás zárult le, amely – nem túlzás – a pokol tornácáról indult.

2021.11.21 14:19:25

Röplabda B. D. K.

A 23 éves sportolónőt egész egyszerűen imádja a kamera.

2021.11.10 09:27:11

Röplabda PAPP BÁLINT

A röplabdázó Inneh-Varga Elizabet csapata egyetlen légiósaként beletanulhat a vezérszerepbe.

2021.10.10 09:10:32

Röplabda THURY GÁBOR

„Kiderült, hogy bunda volt, de erről csak a vezetőség tudott, a játékosok nem. Szép, mi?!”