Női röpi KeL: a Vasas kikapott a listavezetőtől Szlovéniában

Vágólapra másolva!
2022.01.26. 22:27
null
A listavezetőtől kapott ki idegenben a Vasas (Fotó: Facebook, Vasas Röplabda)
Címkék
A Vasas Óbuda 3:0-ra kikapott a szlovén Calcit Kamnik otthonában a Közép-európai Liga alapszakaszának szerdai játéknapján – írja az MTI.

A magyar együttesből az első játszmában csak az amerikai Taylor Bannisternek ment igazán jól a játék, így a pontosabban, kevesebb hibával röplabdázó hazaiak kerültek előnybe.

A második szettben is a Vasas futott az eredmény után, a hazaiak remek és magas blokkjainak nehezen találta az ellenszerét a magyar együttes, így ez a felvonás is a lendületesen játszó házigazdáké lett.

A harmadik játékrész hozta sokáig a legegyoldalúbb küzdelmet, a Vasas görög vezetőedzője, Jannisz Atanaszopulosz a hajrában szinte minden játékosát becserélte, de ezzel – a játék addigi képe alapján némileg váraltanul – rátalált az ideális összeállítású csapatra, így a Vasas hétpontos hátrányt ledolgozva 20:19-nél vezetett. A hajrá aztán ismét a Kamnik szája íze szerint alakult, így a hazaiak otthon tartották mindhárom pontot és megnyerték az alapszakaszt.

A négyes döntőben a helyét már korábban bebiztosító, jelenleg 6/3-as győzelmi mutatóval és 19 ponttal álló Vasas a második helyen zárja a regionális bajnokság első szakaszát. A final fourt február 23-24-én rendezik Bécsben.

RÖPLABDA
Női Közép-európai Liga, alapszakasz

Calcit Kamnik (szlovén)-Vasas Óbuda 3:0 (21, 22, 21)
Kamnik, 70 néző. V: Kramar Sandl, Vedris.
CALCIT: Mihevc 2, Kostic 6, Radiskovic 6, Charuk 17, Pavlovic 7, Sillah 19. Csere: Janezic (liberó), Lenart, Cizman 1, Zorman, Javornik. Vezetőedző: Gregor Rozman.
VASAS: Bojko 9, Kalicanin 3, Bannister 20, Török 3, Abdulazimova 1, Fábián 1. Csere: Juhár (liberó), Zerovic 5, Király-Tálas, Papp, Takács D., Kump. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik