Női röpi: győzelemmel kezdte Eb-felkészülését a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2021.07.21. 20:15
null
Jól kezdték a felkészülést a lányok (Fotó: hunvolley.hu)
Megnyerte első felkészülési mérkőzését a magyar női röplabda-válogatott: az augusztus 18-án rajtoló Európa-bajnokságra hangoló nemzeti csapat mind a négy szettet megnyerte Bakiban a házigazda azeriek ellen – jelentette a Magyar Távirati Iroda.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Juhár Dalmára gyomorrontás miatt nem számíthatott Jakub Gluszak. A lengyel szövetségi kapitány minden játszma elején két-három új játékosnak is lehetőséget adott, és forgatta a csapatot, amely döcögős kezdést követően egyre magabiztosabb teljesítménnyel nyert. A meccset rendhagyó módon négy szettig játszották.

Gluszak értékelésében leszögezte: nem az eredmény volt a fontos, ugyanakkor természetesen azzal is elégedett volt.

„Sokat kell még javulnunk, de örülök, hogy viszontláttam a pályán az edzésen gyakoroltakat. A magas labdákból elért támadási hatékonyságunknak különösen örülök, mivel ez az egyik gyenge pontunk, és sokat dolgozunk rajta” – fogalmazott a szövetségi kapitány, aki bízik abban, hogy Juhár pénteken már bevethető lesz.

A két együttes két nap múlva ismét összecsap, ezt követően a magyar válogatott Győrben folytatja a munkát, majd Szombathelyen a Savaria-kupán szerepel Hollandia, Csehország és Azerbajdzsán társaságában.

A válogatott augusztus 20-án a szlovákok ellen kezdi meg szereplését a szerb, bolgár, horvát, román közös rendezésű Eb-n Zadarban (Zára). Ezt követően sorrendben az Eb-újonc svájciakkal, az olimpiáról érkező olaszokkal, majd egy szünnap után a házigazda horvátokkal, végül a fehéroroszokkal találkozik.

Az Eb szeptember 4-ig tart, a hatcsapatos csoportokból az első négy jut a nyolcaddöntőbe.

NŐI RÖPLABDA
VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Azerbajdzsán–Magyarország 0–4 (–29, –22, –21, –20)

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik