Férfi röpi Extraliga: elődöntős a Kazincbarcika, veretlen maradt a Pénzügyőr

Vágólapra másolva!
2021.02.25. 22:50
A borsodiak kerültek be negyedikként a rájátszás elődöntőjébe; a fővárosiak másodszor vesztettek pontot a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának csütörtöki játéknapján – közölte az MTI.

Utolsóként a Kazincbarcika biztosította helyét a férfi röplabda Extraliga elődöntőjében, miután az alapszakasz csütörtöki játéknapján 3:0-ra legyőzte vendégét, a Kecskemétet. Az alföldieknek akkor maradt volna esélyük kivívni utolsó mérkőzésükön az elődöntőt, ha legyőzik a borsodiakat.

A listavezető Pénzügyőr 3:2-re nyert a Kaposvár otthonában, így a fővárosiak 12 mérkőzés után is veretlenek, és pontot is csak második alkalommal veszítettek. A 128 perces rangadó legeredményesebb játékosa a kaposvári Horváth Kristóf volt 25 ponttal.

A március közepén induló elődöntőben a Kazincbarcika a listavezető Pénzügyőrrel, míg a Kaposvár a MAFC-cal találkozik.

RÖPLABDA
FÉRFI EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ

Fino Kaposvár-LV Sport Pénzügyőr SE 2:3 (26, –22, 22, –18, –13)
Kaposvár. V: Mezőffy, Bátkai-Katona.
FINO: Bögöly 13, Makarov 15, Kalmár 10, Horváth K. 25, Veleckij 13, Iván G. 3. Csere: Bozóki Bence, Kiss M. (liberók), Iván B. 1. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
PSE: Rása 4, Magyar B. 3, Reffatti 20, Pedrao 16, Kovács Z. 18, Kiss D. Csere: Feliciano, Bán (liberók), Tordai 6, Szabó V. 4, Szabó M. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
MESTERMÉRLEG
Ruben Wolochin:
– Örülünk, hogy jó színvonalú mérkőzést tudtunk játszani. Dolgozunk tovább.
Jókay Zoltán: – Talán érthető okokból nehezen indult a mérkőzés: nem tudtunk úgy felpörögni, mint a Kazincbarcika elleni múlt heti Magyar Kupa-visszavágón.

Vegyész RC Kazincbarcika–Kecskeméti RC 3:0 (17, 20, 13)
Kazincbarcika. V: Tillmann, Csizmarik.
VRCK: Páez 1, Ciupa 10, Juhász 8, Árva 23, Mineiro 11, Mihalj 6. Csere: Dudás (liberó). Vezetőedző: Toronyai Miklós.
KECSKEMÉT: Kaszap 1, Krupánszki 7, Rabeka 4, Argilagos 9, Gebhardt N. 8, Nagy J. 5. Csere: Deák (liberó), Szabó B. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
MESTERMÉRLEG
Toronyai Miklós:
– Igaz, hogy nyomás alatt játszottunk, mert kötelező volt a négybe kerülni, de a fiúk nagyon jól tették a dolgukat, akárcsak a Kaposvár és a Dunaújváros ellen. Nem érződött rajtuk a túlbuzgás, a görcsösség, így kell belemenni az ilyen mérkőzésekbe.
Dávid Zoltán: – Nem így készültünk, mindenképpen az első négyben szerettünk volna zárni. Tudtuk, hogy nem lesz sétagalopp, de ma nem éreztem a játékosokon az akarást, a Kazincbarcika sokkal jobban vágyott a négybe. Nem követtük a taktikai utasításokat, hiába elemeztük ki az ellenfelet játékosról játékosra.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik