Férfi röpi Challenge Kupa: sikerrel mutatkozott be a Pénzügyőr

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.12.10. 20:43
null
Sikerrel mutatkozott be a Pénzügyőr (Fotó: Földi Imre)
A Pénzügyőr hazai pályán 3:0-ra legyőzte a ciprusi Omonia Nicosiát a férfi röplabda Challenge Kupa első fordulójának első mérkőzésén, kedden.

 

A 16 közé jutásért rendezett párharc „odavágóján” a magyar csapat végig jobban játszott, s összességében simán nyert. A mérkőzés legeredményesebb játékosa Kovács Zoltán volt 20 ponttal.

A párharc visszavágóját szerdán ugyancsak Budapesten rendezik, mivel a Nicosia lemondott pályaválasztói jogáról. A harmadik számú európai sorozatban még a Kaposvár érdekelt, a somogyiak szerdán hazai pályán kezdenek a holland Groningen ellen.

RÖPLABDA
FÉRFI CHALLENGE-KUPA
1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
Pénzügyőr SE–Omonia Nicosia (ciprusi) 3:0
(19, 23, 15)
Kőér utca, 350 néző. V: Buchar (cseh), Galic (bosnyák)
Pénzügyőr: Rása 7, Magyar 2, Reffatti 6, Flachner D. 6, Kovács Z. 20, Kiss D. 9. Csere: Feliciano Jorge (liberó), Szabó M. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Omonia: Ruiz 10, S. Petrakidisz 2, Henrique Alves 7, De Outeiro Da Silva 8, Aleksziu 6, A. Petrakidisz 2. Csere: Platritisz (liberó). Vezetőedző: Szavvasz Szavva.
Az eredmény alakulása: I. játszma: 6:8, 16:15, 21:17. II. játszma: 8:6, 16:13, 21:20. III. játszma: 8:5, 16:10, 21:13.
MESTERMÉRLEG
Jókay Zoltán:
– Nagyon remélem, hogy nem ez a legjobb játékunk, olykor görcsös volt egyik-másik röplabdázóm. Szerencsére Kovács Zoltán stabilan szerezte a pontokat, fontos, hogy volt kire számítanunk támadásban, és a többiek is hozzátették a magukét fogadásban. Nem játszott az átlójuk, így olvashatóbb volt a játékuk. Szerencsére nem nyúlt hosszúra a mérkőzés, így nem okozhat gondot, hogy szerdán másfél-két órát koncentráljunk.
Szavvasz Szavva: – Nehéz meccset játszottunk, nagyon szervezett ellenféllel találkoztunk. Több sérültünk is van, ezért érkeztünk csak tízen, ráadásul közülük is többen nem egészségesek. Ennek ellenére remélem, hogy a visszavágón sikerül jobb eredményt elérnünk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik