A MÁV Előre szépített a negyeddöntőben a női Extraligában

Vágólapra másolva!
2024.02.26. 19:32
Fotó: Facebook/MÁV Előre Foxconn
A MÁV Előre hazai pályán 3:1-re legyőzte a Nyíregyházát a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének hétfői, harmadik összecsapásán, így 2–1-re szépített az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

 

A székesfehérváriaknál – a negyeddöntőben először – a 130-szoros válogatott Király-Tálas Zsuzsanna kezdett feladóként, s bár az első szett elején a vendégek vezettek három ponttal, a hazaiak sorozatban hét labdamenet megnyerésével fordítottak, s előnybe kerültek. A második játszma fordulatos csatát, de 4–5 után végig hazai vezetést hozott. A nyírségiek ugyan többször is képesek voltak három-négypontos hátrányt ledolgozni és egyenlíteni, de a MÁV Előre az amerikai Maia Dvoracek és a svéd Linda Andersson pontjaival megduplázta előnyét.

A harmadik felvonásban a korábbinál többet hibáztak a hazaiak, és bár ezúttal ők voltak azok, akik többször is felzárkóztak többpontos hátrányból, a szerb Nina Kocics vezette nyírségiek szépítettek. A negyedik szettnek az eleje alakult szorosan, a székesfehérváriak 5–5 után fokozatosan felőrölték ellenfelüket és megszerezték első győzelmüket a párharcban, amelynek a negyedik összecsapása pénteken lesz Nyíregyházán.

A harmadik meccs legjobbjai az egyaránt 25 pontos Dvoracek és Kocics voltak.

A címvédő Vasas és a Kaposvár már vasárnap biztosította helyét az elődöntőben, míg az összesítésben 2–1-re vezető Békéscsaba szerdán játssza a negyedik mérkőzést az Újpest otthonában.

Az elődöntők a március 16-i hétvégén kezdődnek, s szintén az egyik csapat harmadik sikeréig tartanak.

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 3. mérkőzés
MÁV Előre Foxconn–Fatum-Nyíregyháza 3:1 (22, 22, –22, 21)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Nyíregyháza javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik