Női röplabda: ötszettes vereség Svédországban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.05.20. 19:06
null
Petőváry Panni (zöldben) 19 pontot szerzett (Fotó: hunvolley.hu)
Nagy csatában, ötszettes vereséget szenvedett Svédországban felkészülési mérkőzésen a magyar női röplabda-válogatott.

 

A magyar szövetség beszámolója szerint az Ängelholmban rendezett összecsapáson debütált az Európa-liga küzdelmeire készülő együttes élére nemrégiben kinevezett szövetségi kapitány, Alessandro Chiappini. Az olasz szakember több újoncot is avatott első mérkőzésén, amelyen a kezdőbe jelölte a nemzeti csapatban először szereplő Glemboczki Zórát és Godó Pannát is. A házigazda svédeknél ezúttal csak a lelátón ült legnagyobb sztárjuk, Isabelle Haak, valamint testvére, Anna Haak is, ott volt azonban a kezdőcsapatban az olasz élvonalbeli Perugia kiválósága, Alexandra Lazic.

A magyar együttes legeredményesebb játékosa Petőváry Panni volt 19 ponttal. A két csapat vasárnap újra összecsap egymással.

„Elégedett vagyok, hiszen bár alig néhány napot tudtunk edzeni, már láttam a csapat játékán a rendszert, amit gyakoroltunk a lányokkal. Különösen tetszett, hogy minden pályára lépő játékosom, a fiatalokat, most debütálókat is beleértve bátran, magabiztosan játszott, pontosan, ahogyan kértem tőlük. Egy edzőmérkőzésen az eredmény másodlagos, rengeteg pozitív visszajelzést kaptam ma a csapattól, remekül működött közöttünk a kommunikáció a meccs során, jó úton járunk” – mondta Alessandro Chiappini.

NŐI RÖPLABDA
VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Svédország–Magyarország 3:2 (–23, 23, –24, 20, 13)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik