Sampdoria-Roma 0-0

2457020 24570202457020 2457020
Vágólapra másolva!
2014.10.26. 01:10
A továbbra is veretlen Sampdoria fegyelmezett játékkal állította meg a Rómát a Marassiban. A meccs helyzete és Romero "csodája" Garcia, a Bayern...

A továbbra is veretlen Sampdoria fegyelmezett játékkal állította meg a Rómát a Marassiban.

A meccs helyzete és Romero "csodája"

Garcia, a Bayern elleni fiaskó után, kihagyta Colet, helyette Holebas játszott és pihentette Pjanicot, a bosnyák helyére hátrébb hozta Florenzit és Ljajic kapott lehetőséget a támadósorban, a kezdők így néztek ki:

SAMPDORIA (4-3-3): 33 Romero; 29 De Silvestri, 28 Gastadello, 5 Romagnoli, 19 Regini; 21 Soriano, 17 Palombo, 14 Obiang; 11 Gabbiadini, 9 Okaka, 23 Eder.

ROMA (4-3-3): 26 De Sanctis; 35 Torosidis, 2 Yanga-Mbiwa, 23 Astori, 25 Holebas; 16 De Rossi, 4 Nainggolan, 24 Florenzi; 8 Ljajic 27 Gervinho, 10 Totti.

A csapatok az első félórában hiába próbáltak kialakítani valami értelmes játékot a középpályán, Pjanic nélkül a labda elég nehézkesen mozgott a Roma játékosok között. Szerencsénkre Nainggolan ma is kitett magáért, ugyan kezdenek látszani a fáradtság jelei, de még így is a jobbak között volt.

Nainggolan ma is sokat futott

A nagy birkózásból az első lehetőség a Roma előtt adódott, mikor Astori egy indítással megtalálta Gervinhót, de Regini becsúszása megakadályozta a ziccert, majd a teljesen kisodródott elefántcsontparti már csak a kapufát tudta eltalálni. A 34. percben Gervinhonak még egyszer sikerült megiramodnia, de a lövése nem találta el a kaput. Innentől kezdve az első félidőben már nem történt az égadta világon semmi.

A második félidőben Gervinho és Ljaic erőtlen próbálkozásai következtek, majd minden romanistában megállt az ütő, mikor Gabbiadini rúgott egy remekbe szabott lesgólt, amit szerencsére Rizzoli sporiék nem adtak meg.

Gervinho nagy helyzete, ami sajnos kapufával végződött

Apropó Rizzoli, szerintem jól vezette a meccset, egyetlen potenciálisan súlyos játékvezetői hibát véltem felfedezni, mikor még az első félidő 25. percében, De Rossi gyönyörű passza után, nem létező les miatt állították meg az amúgy ajtó-ablak ziccerben lévő Ljajicot, kár a helyzetért, de ezt nem volt nehéz elnézni.

Gabbiadini lesgólja után a Roma megpróbálta átvenni a meccs irányítását, de egy csomó szöglet után sem sikerült igazán veszélyes helyzetet kialakítani, sőt, a mi "néhai" Okakánk majdnem megszerezte a vezetést is a Sampnak.

Garcia a végén bevetette Pjanicot is, akivel egy picit jobban ment a játék és a bosnyák adott is egy gyönyörű labdát az időközben szintén becserélt Destronak, de ezúttal Gastaldellonak sikerült odaérnie, hogy megakadályozza a gólunkat.

A 82. percben megjött az igazi nagy esélyünk is, amire az egész meccsen vártunk, mikor Torosidis labdája megtalálta Florenzi fejét a Samp tizenhatosában, de Romero kapus véghezvitt egy kisebb csodát és megmentette a kapuját.

A végeredmény 0-0 lett és a Samp játékosai, akik a meccs előtt fogadkoztak, hogy majd jól elvernek minket, felhőtlen boldogsággal ünnepelték az otthon kiharcolt döntetlent.

Ma Tottinak se ment

A mieink nem játszottak jól, szerintem Totti, Ljajic és Holebas kimondottan gyengén muzsikáltak. Gervinho volt talán a legjobb, ő legalább párszor helyzetbe tudott kerülni. Nainggolan, Florenzi és Torosidis pedig talán a kevésbé rosszak közé tartoztak. Őszintén szólva nekem jobban tetszett a csapat Destroval, aki szerintem jól állt be, de tényleg nagyon kevés játékidőt kapott.

Nehezen tudnám megítélni, hogy pontosan mennyi volt a Samp érdeme, de szerintem nem játszottunk jól. Hiába nem adtunk sok lehetőséget a genovaiaknak, ezt a meccset a Rómának mindenképpen hoznia kellett volna. Most szereztünk egy pontot és ideiglenesen utolértük a Juvét a táblázat élén, de attól tartok, hogy holnap Torinóban a Juve nyerni fog a Palermo ellen, szóval számíthatunk rá, hogy továbbra is üldöznünk kell majd a zebrákat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik