Rio 2016: fegyvert fogtak egy olimpikonra, óvintézkedés a briteknél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.18. 09:25
A The Guardian információi szerint a csütörtök hajnali órákban Rio de Janeiróban fegyvert fogtak az egyik brit olimpikonra. Az eset megrázta, sokkos állapotban volt, de nem esett baja.

A hír egyre gyorsabban terjedt az olimpikonok között, akiket szintén megrázott a történet. A brit olimpiai csapat biztonsági emberei azóta egy körlevelet is küldtek a sportolóknak, amelyben a további tartózkodásra vonatkozóan olvashatóak tanácsok, felhívások.

Az olimpiai versenyeiket már befejező brit olimpikonok közül sokan bulizni mentek szerda éjjel, ezt követően történt a fegyveres incidens.

A sportolóknak kiküldött óvintézkedési felhívásban azt tanácsolják az olimpikonoknak, hogy ha nem muszáj, ne hagyják el az olimpiai falut. Ha mégis, ne viseljenek olimpiai egyenmelegítőt, mert már attól célponttá válhatnak. Nem tanácsolják a taxizást sem, kizárólag a hivatalos olimpiai járművek használatát.

Az olimpikonoknak minden esetben jelezniük kell, ha elhagyják az olimpiai falu területét, akár rövidebb időre, akár egész éjszakára.

„Nem biztos, hogy megéri kockáztatni és sötétedés után az olimpiai falun kívül ünnepelni, a bűncselekmények száma nagyon magas az elmúlt napokban” – szól a brit sportolóknak kiküldött levél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik