Rio 2016: a NOB hiába tagadta, mégis kirabolták Lochte-t?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.14. 23:05
Ryan Lochte édesanyjának elmondása szerint fiát fegyverrel és késsel felszerelkezett támadók rabolták ki Rióban, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerint azonban nem történt ilyen eset az amerikai úszóval.

Nemzetközi sajtóhírek szerint Lochte egy meg nem nevezett csapattársával együtt egy brazil úszó, Thiago Pereira házibulijába tartott egy taxival, amikor az autót fegyveresek megtámadták egy benzinkúton. Ileana Lochte a USA Todaynek elmondta, a fiának nem esett baja, de a tárcájukat elvitték a támadók.Ileana Lochte a USA Todaynek elmondta, a fiának nem esett baja, de a tárcájukat elvitték a támadók.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szóvivője, Mark Adams az esettel kapcsolatban csak annyit mondott, „a történet egyáltalán nem igaz”.

Emellett David Marsh, Lochte személyi edzője sem erősítette meg az édesanya által elmondottakat, így egyelőre erősen kétséges a történet igazságtartalma.

Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága ugyanakkor azt közölte, hogy Lochte három társával – Gunnar Bentzcel, Jack Congerrel és Jimmy Feigennel – utazott a taxiban, amelyet fegyveres rendőröknek álcázott rablók állítottak meg. Az amerikai úszócsapat négy tagja a Francia Házból tartott vissza az olimpiai faluba.

„Elvették a pénzüket és a személyes tárgyaikat. Mind a négyen jól vannak, és együttműködnek a hatóságokkal” – mondta a szervezet szóvivő, Patrick Sandusky.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik