Rio 2016: „Aki nem szerzett érmet, elárulta az országát!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.24. 15:53
A rendkívül hangzatos nevű Gurbanguly Berdimuhamedow, Türkenisztán miniszterelnöke nehezen viselte országa szereplését a riói olimpián. És nem félt hangot adni elégedetlenségének, amiből aztán egészen furcsa nyilatkozatok születtek.

„Szégyen! Csalódás! Borzasztó mérges vagyok! Ezért építettünk nekik annyi létesítményt? Azok az olimpikonok, akik érem nélkül térnek haza, elárulták országukat!” – idézi a The Guardian a türkmén elnököt, aki sokak szerint nem csak saját nemzetére értette az utóbbi mondatot.„Szégyen! Csalódás! Borzasztó mérges vagyok! Ezért építettünk nekik annyi létesítményt? Azok az olimpikonok, akik érem nélkül térnek haza, elárulták országukat!” – idézi a The Guardian a türkmén elnököt, aki sokak szerint nem csak saját nemzetére értette az utóbbi mondatot.

Szerinte ugyanis aki nem áll dobogóra, annak kár elutaznia az ötkarikás játékokra.

Gurbanguly Berdimuhamedow állítja, ha kell, a teljes vezetőséget leváltja, de a sportminiszter maradására már most sem tenne pénzt.

Türkmenisztánt összesen kilenc sportoló képviselte Rióban.

A türkmének az olimpiák története során még sosem nyertek érmet, ám az elnököt az utóbbi években elkapta a fitneszláz, és állítólag mindent bevet, hogy sportnemzetet építsen maga köré.

Ám úgy látszik, az sem segít az országon, hogy törvénybe iktatta a kötelező reggeli tornát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik