Rio 2016: Bernáth is búcsúzott a kvalifikáción, két magyar bokszoló lesz

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.07.06. 12:23
A szupernehézsúlyú Bernáth István is kikapott és kiesett a profi, valamint félprofi ökölvívóknak kiírt olimpiai kvalifikációs tornán a venezuelai Vargasban, a sportág utolsó kvótaszerző versenyén, így eldőlt, hogy két magyar bokszoló szerepel majd a riói játékokon.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a +91 kilóban szereplő Bernáth a negyeddöntőben kezdte meg szereplését Venezuelában, ahol Cosme dos Santos Nascimento volt az ellenfele. A meccset egyhangú pontozással nyerte meg a brazil bunyós, akit az egyik bíró mindhárom menetben jobbnak látott (30:27) a magyarnál, a másik kettő pedig két menetet adott neki (29:28).

Bernáth István áprilisban, a törökországi Samsunban rendezett európai amatőr kvalifikáción nagyon közel volt a kvótához. Elődöntős veresége után azonban a helyi orvos nem engedte ringbe lépni az olimpiai részvételt érő harmadik helyért a kategória török versenyzője ellen.

Venezuelában két magyar indult: hétfőn Nemesapáti Norbert (81 kg) szenvedett vereséget a lengyel Mateusz Jerzy Tryctől.

A riói játékokon két ökölvívó képviseli majd a magyar színeket, 69 kilogrammban Bacskai Balázs, míg 75 kilogrammban Harcsa Zoltán. A kvótát Bacskai a júniusi baki kvalifikációs viadalon szerezte meg, míg Harcsa áprilisban Samsunban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik