Rio 2016: a világ harmadik legjobb golfozója sem indul

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.07.11. 18:39
Jordan Spieth, a golfozók világranglistájának harmadik helyezettje úgy döntött, a Zika-vírus okozta megbetegedések miatt nem indul az augusztus 5-én kezdődő Rio de Janeiró-i olimpián.

A 22 éves amerikai versenyző döntéséről és annak okáról Ty Votaw, a Nemzetközi Golfszövetség alelnöke számolt be hétfőn. Mindez azt jelenti, hogy az olimpiai golfversenyen nem áll rajthoz a világ négy legjobbja, ugyanis az aktuális rangsorban első Jason Day, a második Dustin Johnson és a negyedik Rory McIlroy már korábban lemondta a részvételt, valamint így döntött a dél-afrikai Branden Grace és Louis Oosthuizen, valamint a japán Macujama Hideki is.

A szúnyogok által terjesztett Zika-vírus gyors nemzetközi terjedése miatt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) február 1-jén globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett. A WHO szerint az amerikai kontinensen idén négymillióra emelkedhet a zikalázas megbetegedések száma. Jelenleg Brazília a leginkább érintett ország, ott másfél millióra teszik a fertőzések számát. A vírust elsősorban szúnyogok terjesztik, de szexuális úton is terjedhet.

A Zika-vírus kisfejûséget (mikrokefáliát) és más agyi rendellenességeket okoz a várandósság idején megfertőződött nők magzatjainál.

A golf 112 év után tér vissza idén az olimpia műsorára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik