M. M.
2022.09.15 13:43 Frissítve: 2022.09.15 16:46

Serie A: letartóztatták Paul Pogba testvérét

Mint beszámoltunk róla, Paul Pogba a rendőrséghez fordult, mivel állítása szerint egy szervezett banda – amelybe gyerekkori barátai és testvére is beletartoznak – el akarta rabolni. A The Times szerint a futballista testvérét, Mathias Pogbát szerdán letartóztatták.

 

Balról jobbra: Florentin Pogba, Paul Pogba és Mathias Pogba (Fotó: AFP)

Paul Pogba idősebb testvérét letartóztatták szerdán, mivel a vádak szerint részt vett egy emberrablási kísérletben, amelynek az áldozata saját testvére, Paul lett volna. Mathias Pogbát bevitték a rendőrök, hogy kikérdezzék az emberrablási kísérletről, amelynek célja az volt, hogy 13 millió eurót kierőszakoljanak a Juventus játékosától.

Az eljárás részeként három másik személyt is letartóztattak. A vád: szervezett bandák által elkövetett fegyveres zsarolás és emberrablás, amely egy bűnszervezethez kapcsolódó bűncselekmény előkészítése, vagy elősegítése.

Paul Pogba és ügyvédje, Rafaela Pimenta bűnügyi feljelentést tett augusztusban. A 29 éves Pogba azt mondta a francia rendőrségnek, hogy a csoportban vannak gyerekkori párizsi barátai és testvére is.

Állítása szerint megfenyegették, amikor hazalátogatott a családjához idén tavasszal, és ezért el kellett mennie egy párizsi lakásba, ahol százezer eurót  volt kénytelen fizetni. Pogba szerint miután visszatért a tavaszi válogatott szünetről korábbi klubjához, Manchesterbe is követték őt, majd a nyári, Torinóba igazolását követően is.

A The Times szerint a Pogba-családban megpróbálták elsimítani az ellentéteket, a sztárjátékos szerint a testvérét a banda többi tagja befolyása alatt tartja (Mathias szintén futballista, a tavalyi évadot a francia alacsonyabb osztályú Belfort csapatánál töltötte).

Richard Arbib, Mathias ügyvédje azt nyilatkozta, hogy kliensének semmi köze nincs semmilyen zsaroláshoz. Szerinte egyértelmű, hogy a családi feszültségek külső fenyegetések hatására alakultak ki. Arbib szerint Mathias csak ki szeretne békülni Paullal.

2022.11.06 03:00:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A „zebrák” négy egymás elleni mérkőzés után győzték le az Intert.

2022.11.03 00:09:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Úgy 36 millió euró járna Allegrinek, hiszen még több mint két év van hátra a szerződéséből. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a hosszú távra megoldást jelentő nevek közül jelenleg csak Zinédine Zidane és Thomas Tuchel elérhető.

2022.10.17 21:41:30

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A vezetőség pajzsként használja a sérült játékosokat, Pogba és Chiesa visszatérésétől várják a csodát, de ez mellébeszélés. A Juventus stílusa most nem modern, nincs benne dinamika, sok és gyors futás, még kevesebb elöl a kreativitás, és persze a manapság hatékony letámadás, agresszív labdaszerzés sem működik.

2022.10.10 20:50:33

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nyilván nem véletlen Maradona mind sűrűbb emlegetése és a hozzá kapcsolódó párhuzamok. Eddig csak az argentin csillaggal a csapatban tudott bajnoki címet és európai kupát nyerni a Napoli. Márpedig ebben az idényben immár aligha lehet más a cél, mint begyűjteni egy nagy trófeát odahaza vagy Európában, az eddigi szereplés minden reményre feljogosítja a csapatot.

2022.10.08 05:31:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Kikaptak, így továbbra is nyeretlenek idegenben a „zebrák”.