Serie A: Leao az idény legértékesebb játékosa

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.05.23. 09:30
null
Rafael Leao az idény során 11-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját (Fotó: AFP)
Korábban beszámoltunk róla, az AC Milan 11 év elteltével ismét bajnok lett az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokságban: a Sassuolo elleni 3–0-s győzelemnek köszönhetően biztosította be az elsőségét. A mérkőzés után több díjat is kiosztottak, az idény legértékesebb játékosának a 22 éves Rafael Leaót, a legjobb edzőnek Stefano Piolit választották.

„Kétségkívül az egyik jelképe a Milannak, Olaszország bajnokának egy olyan csatár, aki mindig képes nagyszerű teljesítményt nyújtani. Kiszámíthatatlansága, atletikussága és gyorsasága már most kiváló játékossá, az egyik legnagyobb tehetséggé teszi nemzetközi szinten” – nyilatkozta Rafael Leaóról Luigi De Siervo, a Serie A vezérigazgatója.

A portugál élete eddigi legjobb idényén van túl, az olasz bajnokságban 34 meccsen 11 gólt szerzett és 10 gólpasszt is kiosztott, ezzel ő lett csapata legeredményesebb játékosa.

A Sassuolo elleni mérkőzés után nemcsak Leaót, hanem a Milan edzőjét, Stefano Piolit is díjazták, az 56 éves olasz szakembert választották meg az idény legjobb edzőjének. Irányításával a 2010–2011-es idény után ért fel ismét a Milan a Serie A csúcsára.

A 2021–2022-es kiírás díjazottjai között még egy Milan-játékost találunk, a legjobb kapusnakMike Maignant választották. A legjobb védő díjátGleison Bremer(Torino) kapta, a legjobb középpályás Marcelo Brozovic (Inter) lett, míg a legjobb csatárnak a 27 góllal a gólkirályi címet is megszerző Ciro Immobilét(Lazio) választották meg. Kiosztották a 23 év alatti legjobb játékosnak járó díjat is, ezt Victor Osimhen, a Napoli 14 gólig jutó nigériai csatára vehette át.

A Serie A 2021–2022-es idényének legjobbjai (Fotó: legaseriea.it)
A Serie A 2021–2022-es idényének legjobbjai (Fotó: legaseriea.it)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik