BACSKAI JÁNOS
2022.01.31 21:10 Frissítve: 2022.01.31 22:22

Serie A: hétfőn is meglepte a futballvilágot a Juventus

Az átigazolási időszak utolsó napján több érdekes transzferrel jelentkezett a Juventus.

Az új szűrő (Fotó: juventus.it)

 

Nem megy mostanában a Juventusnak, a vezetők nem garasoskodtak a télen, hogy megerősítsék a csapatot: a múlt héten szerződtették a szerb gólvágót, Dusan Vlahovicsot, 75 millió euróért, az átigazolási ablak utolsó napján, hétfőn pedig megszerezték alig 8.6 millió euróért az előző hetekben a nagyjából az összes európai topcsapattal hírbe hozott középpályást, Denis Zakariát.

A Borussia Mönchengladbach azért volt kénytelen áron alul eladni, mert a szerződése a mostani évad végén lejár, és Zakaria már korábban jelezte, hogy mindenképpen távozni szeretne. Új csapatánál évi hatmillió eurót keres majd, bruttóban.

Az ügynökök járandósága 4.1 millió euró volt.

A Juve hét és fél millió eurót fizetett a Serie B-s Frosinone csapatának Federico Gattiért, és további bónuszokat is kilátásba helyezett. A 23 éves középső védő az idény végéig marad a Frosinonénél, és csak a nyáron csatlakozik az „Öreg Hölgyhöz”.

 

A Tottenham és annak menedzsere, Antonio Conte segített a költségvetés helyrebillentésében picit: az angolok a 24 éves uruguayi középső középpályásért, Rodrigo Bentancurért 19 millió eurót fizettek, hatmilliós bónuszlehetőséggel, majd Dejan Kulusevskit is megszerezték.

A svéd szélső a jövő nyárig kerül kölcsönbe tízmillió euró ellenében, azután 35 millió euróért meg kell venni, ha bizonyos feltételek teljesülnek, de maga a vételi opció is 35 millió euró. A Juventus gáláns volt: a tízmillió eurót két részletben kell megfizetni, két esztendő alatt, a 35 milliót pedig öt év alatt! Nem kötött bombaüzletet Kulusevskivel a Juve, de rosszul sem járt: az Atalantától anno 35 millióért igazolta le, 74 mérkőzésen aztán 19 kanadai pontot hozott a csapat konyhájára.

Bentancurt ellenben a Juventus 21.7 millióért vette meg a Boca Juniorstól, és 30, mások szerint a 35 százaléka a mostani vételárnak és a bónusznak az argentin csapaté!

Aaron Ramsey évi 23 millió eurót keres a Juventusnál, írja a BBC, így ha ingyen is engedik el, akkor is nyernek: a walesi játékos a Rangersszel egyezett meg, hétfőn lezajlottak az orvosi vizsgálatok is. Egyelőre kölcsönbe kerül oda, a fizetés harmadát továbbra is a Juventus állja.

A jelek szerint marad a klubnál Álvaro Morata, Kaio Jorge, Weston McKennie, továbbá Arthur, de a Gremiónak kölcsönadott Douglas Costát megveheti a Los Angeles Galaxy, ez is pármillió eurós bevételt jelent, és csökken a bérköltség is.

Átigazolások: zárul a nemzetközi piac – élő eseménykövető ITT!

2022.11.06 03:00:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A „zebrák” négy egymás elleni mérkőzés után győzték le az Intert.

2022.11.03 00:09:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Úgy 36 millió euró járna Allegrinek, hiszen még több mint két év van hátra a szerződéséből. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a hosszú távra megoldást jelentő nevek közül jelenleg csak Zinédine Zidane és Thomas Tuchel elérhető.

2022.10.17 21:41:30

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A vezetőség pajzsként használja a sérült játékosokat, Pogba és Chiesa visszatérésétől várják a csodát, de ez mellébeszélés. A Juventus stílusa most nem modern, nincs benne dinamika, sok és gyors futás, még kevesebb elöl a kreativitás, és persze a manapság hatékony letámadás, agresszív labdaszerzés sem működik.

2022.10.10 20:50:33

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nyilván nem véletlen Maradona mind sűrűbb emlegetése és a hozzá kapcsolódó párhuzamok. Eddig csak az argentin csillaggal a csapatban tudott bajnoki címet és európai kupát nyerni a Napoli. Márpedig ebben az idényben immár aligha lehet más a cél, mint begyűjteni egy nagy trófeát odahaza vagy Európában, az eddigi szereplés minden reményre feljogosítja a csapatot.

2022.10.08 05:31:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Kikaptak, így továbbra is nyeretlenek idegenben a „zebrák”.