Serie A: akár már május 27-én folytatódhat a bajnokság

Vágólapra másolva!
2020.04.23. 22:57
null
Nincs kizárva, hogy már májusban folytatódhat a Serie A (Fotó: AFP)
Az Olasz Labdarúgó-szövetség csütörtök esti közleménye szerint az FIGC hamarosan elfogadja azt a határozatot, amellyel kitolja az idény végét augusztus 2-ig. Az elképzelések szerint az élvonalbeli csapatok május negyedikén megkezdhetik a normális edzéseket, miután a tervek szerint az olasz kormány aznaptól tervezi a kijárási feltételek lazítását.

 

Az olasz lépés összhangban áll az UEFA végrehajtó bizottságának csütörtöki ülésén elfogadott irányelvvel, amely a félbeszakított bajnoki idények pályán történő lejátszására ösztökéli a tagszövetségeket – lehetőség szerint legkésőbb augusztus 3-ig.

Az UEFA irányelvének megismerése után az FIGC csütörtökre rendkívüli elnökségi ülést hívott össze, amelyen végül az a döntés született, hogy augusztus 2-ig kitolják az idény végét.

„A futballvilág jelenleg fáradhatatlanul és felelősségteljesen azon dolgozik, hogy biztos alapokon nyugvó biztonságos megoldásokat találjon a koronavírus-járvány okozta krízisre, ideértve természetesen azokat is, amelyek szükségesek és nélkülözhetetlenek a 2019–2020-as idény befejezéséhez” – áll Gabriele Gravina, az olasz szövetség elnöke által jegyzett közleményben.

Az olasz klubok kedden egyhangúlag a pályán történő befejezés mellett törtek lándzsát, így az UEFA ajánlása után a szövetség döntése nem meglepő.

A jelenlegi elképzelés szerint ha a várakozásoknak megfelelően a kormányzat május 4-én lazít a kijárási feltételeken, és aznap edzésbe állhatnak a csapatok, akkor elképzelhető, hogy május 27–31. között lejátszhatják az első Olasz Kupa- vagy bajnoki meccseket, de legkésőbb június első napjaiban mindenképpen pályára léphetnek a csapatok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik