D. Á. 2022.01.20 20:24 Frissítve: 2022.01.20 20:45

Roma: „Mourinho sem segíthet, a klubnak csak 14 minőségi játékosa van”

A Roma labdarúgócsapatának korábbi asszisztensedzője, Nuno Campos elmondta, szerinte José Mourinho nem nyerheti meg a Serie A-t a jelenlegi kerettel – írja a romapress.net.

Mire lehet képes Mourinho ezzel a Romával? (Fotó: AFP)

 

Nuno Campos korábban asszisztensedzőként dolgozott a Románál, legutóbb pedig a portugál élvonalbeli Santa Clara együttesénél edzősködött, ám decemberben menesztették.

Campos egy interjúban fejtette ki a véleményét José Mourinhóról és az olasz fővárosi csapatról, valamint annak új igazolásáról.

„Sergio Oliveira nagy segítségére lesz a Romának, megérdemli a lehetőséget. A Pacos Ferreiránál korábban együtt dolgoztunk, ő egy igazi bajnok, akinek jó a mentalitása is” – mondta Campos a Roma igazolásáról.

„Rómában ugyanakkora a nyomás a csapaton és az edzőn, mint a legnagyobb kluboknál a világon. Elképesztően nagy elvárás, hogy bajnokságot nyerjen a Roma, de a klub a fennállása alatt csupán háromszor hódította el a trófeát.”

„Lehet Mourinho az edző, ő sem tud nyerni ugyanazzal a tizenkét-tizenhárom játékossal. Szerintem a szurkolók megértik, hogy a Romának csupán tizennégy minőségi játékosa van, ez pedig nem elég a végső győzelemhez” – tette hozzá a korábbi asszisztensedző.

A „farkasok” 22 meccsből csupán 11-et nyertek meg az olasz bajnokságban, s a tabella 7. helyén állnak.

2022.04.25 21:07:51

Olasz labdarúgás B. J.

Sokkal jobban kezdett a házigazda, de meglett a böjtje a kihagyott helyzeteknek és a védelmi kihagyásoknak.

2022.04.23 20:13:57

Olasz labdarúgás KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Kell egy olyan nóta, amelynek az első sora, az első traktusa hallatán minden egyes kékbe, zöldbe, pirosba, lilába öltözött szurkoló felpattan a helyéről, hogy abban a néhány másodpercben bizonyítsa az egész világnak, na meg nem utolsósorban önmagának: ahol éppen áll, az pillanatnyilag a földkerekség legtutibb helye.

2022.04.11 21:11:47

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Magam is félve írom le, mert nem titkolom, hogy igencsak szimpatizálok az AS Romával, mégis ki kell mondani: az az ember érzése, hogy ez a csapat valahogy nem a győzelemre született. Erős kijelentés lenne? Igazságtalan is? Tudománytalan is? A tényekkel nehéz vitatkozni, és tény, hogy a csapat 14 éve nem nyert semmit.

2022.04.03 19:49:55

Olasz labdarúgás BALÁZS DÁVID

A Juventus mindent megtett, de a rengeteg lövés mellett csak két kapufát tudott felmutatni.