Olaszország: Chiellini tudja, melyik lesz az utolsó meccse a válogatottban

Vágólapra másolva!
2022.04.26. 10:09
null
Giorgio Chiellini (Fotó: AFP)
Giorgio Chiellini, a Juventus 37 esztendős olasz válogatott labdarúgója még nem tudja, folytatja-e a pályafutását a mostani idény után.

 

„A Juventus iránti szerelmem sohasem múlik el – nyilatkozta Chiellini hétfőn a Sassuolo ellen 2–1-re megnyert bajnoki mérkőzés után a Sky Sport Italiának. Nyilván az idény végéig át kell gondolnom a jövőmet. Harcoljuk ki a Bajnokok Ligája-indulást és nyerjük meg az Olasz Kupát, utána leülök mindkét családommal – az otthoniakkal és a Juventusszal – beszélni, mi a legjobb megoldás. Ugyanez volt a helyzet tavaly, akkor az új szerződésemet az Európa-bajnokság után írtam alá. Az én koromban nem lehet hosszú távra tervezni.”

A torinóiakat 2005 óta erősítő hátvéd megállapodása 2023 nyarán jár le.

„Remélem, mindenki látja, boldog és nyugodt vagyok itt. Szeretnék még a csapattársaimmal sok sikert átélni.”

A 116-szoros válogatott futballista abban viszont biztos, mikor játszik utoljára a nemzeti együttesben.

„Az utolsó meccsem a válogatottban a Wembleyben lesz, amelyhez karrierem legszebb emléke, az Eb-győzelem kötődik. Szeretnék szépen elbúcsúzni a címeres meztől” – tette hozzá Chiellini, aki augusztusban tölti be a 38-at.

Olaszország nem jutott ki a 2022-es katari világbajnokságra. Júniusban Londonban Argentínával játszik felkészülési mérkőzést a Nemzetek Ligája-találkozók előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik