R. B. 2020.04.13 11:33 Frissítve: 2020.04.13 12:28

Olaszország: „A rák nem egy csata, hanem egy utazás” – Vialli tünetmentes

Tizenhét hónapnyi kemoterápia után tünetmentesnek nyilvánították Gianluca Viallit, a Cremonese, a Sampdoria, a Juventus és a Chelsea korábbi labdarúgóját – ezt az olasz szakember árulta el egy interjúban.

Gianluca Vialli az októberi Olaszország–Görögország Eb-selejtezőn (Fotó: AFP)

 

Az egykori remek csatárnál csaknem két évvel ezelőtt diagnosztizáltak rákos megbetegedést. A Bajnokok Ligája-győztes volt játékos – aki jelenleg az olasz válogatottnál dolgozik – közölte, hónapok óta tünetmentes.

„Jól vagyok – mondta a La Repubblicának a korábbi 59-szeres válogatott futballista. – Decemberben lezárult a tizenhét hónapos kemoterápiás kezelésem. Piszkosul nehéz volt, még egy olyan kemény embernek is, mint én vagyok. Mentálisan és fizikailag is megviselt. A tesztek nem találták jelét a betegségnek. Lekopogom, de boldog vagyok. Végre újra tükörbe tudok nézni, elkezdett nőni a hajam, már nem kell szemöldököt rajzolnom magamnak.”

Vialli szerint a koronavírus-járvány hatalmas sebeket ejt majd Olaszországon – érzelmi, morális és gazdasági értelemben.

„Az én esetemben ez nem csata volt, hanem utazás, esély az önelemzésre. Szívesen kihagytam volna a betegséget, de így alakult, próbáltam a legjobbat kihozni a helyzetből. A céljaimra és az álmaimra koncentráltam, ahelyett, hogy a haláltól való félelemmel foglalkoztam volna. Ez érvényes a mostani helyzetre is.”

„Csodálatos lesz, amikor a futball és a sport visszatér, sokat segít majd minket abban, hogy teljes életünk legyen. Remélem, a járvány után is megmarad ez az összetartás, s támogatni fogjuk az egészségügyi dolgozókat. Nem szabad megfeledkeznünk róluk, amikor vége lesz ennek” – tette hozzá az edzőként egykoron a Chelsea-nél és a Watfordnál dolgozó Vialli.

2021.06.21 08:32:04

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Az olasz fővárosban derítettünk fényt a sporttörténeti futballsiker hátterére.

2021.06.04 23:35:02

Olasz labdarúgás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A 40 millió a Juventus kasszáját gazdagítja majd, már csak az a kérdés, hogy mire megy el ez a pénz. Pirlo állását nem mentette meg végül az évad viszonylag sikeres zárása, a vezetőket most kevésbé érdekelték az anyagiak, és hiszik, hogy nem csak a töltött káposzta jó felmelegítve.

2021.05.23 20:30:27

Olasz labdarúgás KRASZNAI BENCE, BACSKAI JÁNOS

A Serie A idénybeli utolsó fordulójának nagy vesztese a Napoli, amely hagyta kicsúszni a kezéből a BL-szereplést.

2021.05.19 20:48:41

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon nem ment most sem a döntőben az Atalantának, egykori játékosa, Kulusevski gólt lőtt, gólpasszt adott.

2021.05.15 17:39:21

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

De a Derby d'Italia főszereplője egyértelműen a VAR volt, erről a mérkőzésről sokat beszélnek még a szurkolók.