Olaszország: „A rák nem egy csata, hanem egy utazás” – Vialli tünetmentes

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.04.13. 11:33
null
Gianluca Vialli az októberi Olaszország–Görögország Eb-selejtezőn (Fotó: AFP)
Tizenhét hónapnyi kemoterápia után tünetmentesnek nyilvánították Gianluca Viallit, a Cremonese, a Sampdoria, a Juventus és a Chelsea korábbi labdarúgóját – ezt az olasz szakember árulta el egy interjúban.

 

Az egykori remek csatárnál csaknem két évvel ezelőtt diagnosztizáltak rákos megbetegedést. A Bajnokok Ligája-győztes volt játékos – aki jelenleg az olasz válogatottnál dolgozik – közölte, hónapok óta tünetmentes.

„Jól vagyok – mondta a La Repubblicának a korábbi 59-szeres válogatott futballista. – Decemberben lezárult a tizenhét hónapos kemoterápiás kezelésem. Piszkosul nehéz volt, még egy olyan kemény embernek is, mint én vagyok. Mentálisan és fizikailag is megviselt. A tesztek nem találták jelét a betegségnek. Lekopogom, de boldog vagyok. Végre újra tükörbe tudok nézni, elkezdett nőni a hajam, már nem kell szemöldököt rajzolnom magamnak.”

Vialli szerint a koronavírus-járvány hatalmas sebeket ejt majd Olaszországon – érzelmi, morális és gazdasági értelemben.

„Az én esetemben ez nem csata volt, hanem utazás, esély az önelemzésre. Szívesen kihagytam volna a betegséget, de így alakult, próbáltam a legjobbat kihozni a helyzetből. A céljaimra és az álmaimra koncentráltam, ahelyett, hogy a haláltól való félelemmel foglalkoztam volna. Ez érvényes a mostani helyzetre is.”

„Csodálatos lesz, amikor a futball és a sport visszatér, sokat segít majd minket abban, hogy teljes életünk legyen. Remélem, a járvány után is megmarad ez az összetartás, s támogatni fogjuk az egészségügyi dolgozókat. Nem szabad megfeledkeznünk róluk, amikor vége lesz ennek” – tette hozzá az edzőként egykoron a Chelsea-nél és a Watfordnál dolgozó Vialli.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik