FFT: „Capellótól tanultam meg, mit tegyek, hogy tiszteljenek Olaszországban” – Zlatan

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.12.02. 14:55
null
„A svédeket kicsit egyszerű volt utánoznom, <br />Ronaldót sokkal nehezebb. Sokkal...” (Fotó: FFT)
Napjaink egyik legszókimondóbb tehetsége látta vendégül az FourFourTwo-t a Milan edzőpályáján, ahol beszélt Guardiola „hülyeségeiről” és Capellóhoz fűződő érzelmeiről.

A FourFourTwo magazin 2012-ben készített interjút Milanellóban Zlatan Ibrahimoviccsal, akivel főleg pályafutása kezdetéről és első feléről kérdezték a svéd világklasszist.

Ízelítő az interjúból:

– Sokan mondták, hogy a játékstílusod nem igazán „svéd”. Ez is a neveltetésednek köszönhető?

– Azt hiszem. Mindegyikünk egyforma volt: a legjobbak akartunk lenni, és nem mindennapi dolgokat akartunk véghezvinni. Ez az, ahogy focizni is szeretek. Amikor példaképeket kerestem, nem a svéd válogatottat figyeltem, a brazilokat követtem, vagy a hozzájuk hasonló játékosokat.

– Mint Ronaldo?
– Pontosan. Az ilyen típusú játékosoktól többet kaptam, mint a svédektől, mert kicsit egyszerű volt őket utánoznom, de Ronaldót sokkal nehezebb volt. Sokkal…

– Szexibb?
– Ha-ha! Nem, de sokkal… nehezebb. Szurkolóként inkább fizettem volna azért, hogy olyat lássak, amit ők tudnak. A svéd válogatott jó volt, hiszen harmadik helyen végzett az amerikai vb-n 1994-ben, de az a kis extra nekem hiányzott.

– A gyerekkori tékvandóedzéseknek is köszönhető, hogy így játszol, ahogy?
Néhány mozdulatod – mint a svéd válogatottban az olaszok ellen lőtt gólod a 2004-es Európa-bajnokságon – sokkal inkább tűnik karaterúgásnak, mint futballnak.
– Ez a kérdés már vagy tíz éve üldöz. Segített? Előnyhöz jutottam vele? Szerettem és most is szeretem a küzdősportokat, szinte mindennap edzek is. Apámtól megkaptam az összes kung fu filmet Bruce Lee-vel és Jackie Channel… Nem tudom, hogy származott-e ebből előnyöm, de igen, nagyon rugalmas vagyok, ahhoz képest, hogy kilencvennyolc kilót nyomok.

– Mennyire játszott fontos szerepet Fabio Capello abban, hogy megtaláld ezt a bizonyos egyensúlyt, amikor a Juventusnál az edződ volt?

– Nagyon fontos szerepe volt. Amikor Olaszországba hozott, azt sugallta, hogy le akarja nyesegetni ezeket a dolgokat rólam, én pedig mondtam, hogy oké, de arra gondoltam, hogy ne. Rengeteg dolgot tanultam tőle, különösen mentálisan, hogy mit tegyek azért, hogy tiszteljenek Olaszországban. Azt mondta: „Gólokat kell szerezned: ez a legjobb módja, hogy segíts a csapaton”. Így mindennap ezen dolgoztunk, és természetesen, ha valamit mindennap ismételgetsz, végül megragad a fejedben. Nagyon sokat köszönhetek neki ezért, mivel korábban sokkal többet járt az eszem a show-n.

A Zlatan Ibrahimoviccsal készült interjú elolvasható a FourFourTwo.hu-n,IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik