Milan: „A klubnak saját stadionra van szüksége”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.29. 10:58
Barbara Berlusconi, az AC Milan ügyvezető igazgatója szerint kulcsfontosságú, hogy a klubnak saját stadionja legyen, valamint az, hogy a csapat a következő szezonban kivívja a Bajnokok Ligája-szereplés jogát.

A 2015–2016-os idény Bajnokok Ligája-döntőjét a San Siróban rendezik, abban az arénában, amely városi tulajdon, s Milánó két nagy múltú klubja, az AC Milan és az Inter közösen használja.

„Az Interrel közösen felújításokat végzünk a San Sirón kívül a Bajnokok Ligája-döntő előtt – mondta Barbara Berlusconi egy sajtóeseményen. – Ha ezek az akciók növekvő bevételeket eredményeznek, akkor folytatjuk a közös munkát."

„A legfontosabb lépés egy olyan klub számára, mint a miénk, az, hogy legyen saját stadionja. Ha ez nem lehetséges, akkor azon dolgozunk majd az Interrel és a város vezetőségével, hogy a San Siróból még inkább világszínvonalú létesítmény legyen."

Barbara Berlusconi és Adriano Galliani megosztva viselik az AC Milan ügyvezető igazgatói tisztségét, s a volt olasz miniszterelnök lánya elismerte, hogy nem mindig értenek egyet.

„Galliani és én máshogy képzeljük el a labdarúgás jövőjét, de az sosem fordult még elő, hogy ne működtünk volna együtt. Máshogy látjuk a világot, más céljaink vannak, ám most fontos igazán az együttműködés – mondta az elöljáró. – Ebben a szezonban az Európa-liga-indulás jogának kiharcolása a célunk, de a következő idényben muszáj kivívnunk a Bajnokok Ligája-szereplést. Remélem, az apám és Galliani vissza tudja vezetni a Milant oda, ahová való."

Az AC Milan jelenleg hatodik a Serie A-ban, 14 ponttal lemaradva az éllovas Napoli és két ponttal az Európa-liga-selejtezőt érő pozíciót elfoglaló, ötödik helyen álló AS Roma mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik