Paolo Maldini még egyszer utoljára szeretne válogatott lenni

Vágólapra másolva!
2009.02.03. 19:55
Az olasz sajtó néhány napja már megszellőztette, hogy Paolo Maldini még egy utolsó mérkőzés erejéig visszatérhet a nemzeti csapatba és ezt ma maga az érintett is megerősítette. A Milan veterán hátvédje a klubja honlapjának adott nyilatkozatában elmondta: pályafutása megünneplésének tartaná, ha újra pályára léphetne a squadra azzurrában.
Maldini éveken át volt a nemzeti csapat kapitánya
Fotó: Action Images
Maldini éveken át volt a nemzeti csapat kapitánya
Maldini éveken át volt a nemzeti csapat kapitánya
Fotó: Action Images
Maldini éveken át volt a nemzeti csapat kapitánya

„Szeretném méltóképpen megünnepelni hosszú pályafutásomat, és erre kiváló alkalom lenne egy válogatott mérkőzés. Nagyon boldog lennék, ha még egyszer utoljára felvehetném a címeres mezt” – nyilatkozta Maldini, miután a Milan szurkolói kampányba kezdtek, hogy kedvencük pályára léphessen jövő kedden Londonban, az olasz válogatott Brazília elleni barátságos mérkőzésén.

A Milan 40 éves védője hozzátette, természetesen ebben a kérdésben nem ő mondja ki a végső szót, hanem a szövetségi kapitány, Marcello Lippi, de ha behívót kap, akkor biztosan nem fog nemet mondani.

Marcello Lippi szövetségi kapitány a hír hallatán elmondta: szívesen behívja a keretbe egy búcsúmeccs erejéig Maldinit, de nem a jövő heti Brazília elleni találkozóra, mert ilyen rövid idő alatt már nem szeretne változtatni a kereten.

Maldini 126-szor szerepelt az olasz válogatottban, többek között játszott az 1994-es Brazíila–Olaszország világbajnoki döntőn, melyet 11-esekkel veszítettek el az olaszok. Utoljára a 2002-es vb-n lépett pályára a nemzeti csapatban.

Maldininek nyárig szól a szerződése a Milannál, és bár hivatalosan még nem jelentette be visszavonulását, Olaszországban egyre többen biztosra veszik, hogy a hátvéd már nem vállal újabb szezont.

Maldinit egyébként a közelmúltban a La Gazzetta dello Sport által indított szavazáson olasz labdarúgók minden idők legjobb játékosának választották (Diego Maradona lett a második, Roberto Baggio a harmadik).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik