Csapattársai és edzője is méltatják De Rossit

Vágólapra másolva!
2006.03.20. 11:22
A vasárnapi Roma-Messina olasz bajnoki labdarúgó-mérkőzés elsősorban Daniele De Rossi sportszerű gesztusa miatt marad emlékezetes. A fővárosiak válogatott futballistája egy szabadrúgás után kézzel juttatta a labdát a hálóba, de – annak ellenére, hogy a játékvezető megadta volna a találatot – beismerte a vétkét.
Az AS Roma a visszavont gól ellenére is győzött
Az AS Roma a visszavont gól ellenére is győzött
Az AS Roma a visszavont gól ellenére is győzött
Az AS Roma a visszavont gól ellenére is győzött

Daniele de Rossi volt a hőse a Roma Messina elleni bajnokijának, de nem a játéka, hanem egy sportszerű gesztusa miatt.

A védekező középpályás egy szabadrúgás után kézzel juttatta a labdát a vendégcsapat hálójába. A messinaiak magukból teljesen kikelve reklamáltak Mauro Bergonzi játékvezetőnél, aki megadta a találatot, asszisztense sem tudta segíteni a döntés meghozatalában.

De Rossi ellenben beismerte a turpisságot és jelezte Bergonzinak, hogy ne adja meg a gólját.

A fővárosi együttes végül 2-1-re nyert, Perrotta és Aquilani találatával 2-0-ra vezettek, Di Napoli már csak szépíteni tudott.

A válogatott futballista gesztusa kivívta a római vezetők és játékosok elismerését is.
„Ez egy gyönyörű gesztus volt Daniele részéről, megmutatta, hogy a Roma játékosai emberileg is nagyszerűek.” – mondta Rosella Sensi, a Farkasok ügyvezetője.

Az első gólt szerző Simone Perrotta is dicsérte csapattársát, szerinte De Rossi remekül cselekedett és ilyen tettekre is szükség van a futballban.

Az egyetlen, aki nem ajnározta az egekig De Rossit, az Bortolo Mutti, a vendégek edzője volt.
„Ha a játékvezető nem adja meg a gólt, akkor azonnal sárga lapot kellett volna adnia a szabálytalankodó játékosnak. Ez ugyan nem változtatott volna semmin, de legalább azt éreztük volna, hogy minket is komolyan vesznek. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy néhány héttel ezelőtt a mi csapatunkból Ivica Ilievet is színészkedésért tiltották el, akkor bezzeg senki nem reklamált. A Roma győzelme egyébként teljesen megérdemelt volt, mivel mi nem tudtuk kihasználni a kínálkozó helyzeteinket.”

De Rossi egyébként a találkozón bokasérülést szenvedett és később dől el, hogy mennyi kihagyás vár rá.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik