Videó: Hihetetlen ütőereje volt – Belmondo Papp Lászlóról

Vágólapra másolva!
2021.09.07. 14:42
Az ikonikus francia színész, a sportok, kiváltképp az ökölvívás szerelmesének számító Jean-Paul Belmondo hétfői halálhíre kapcsán már felidéztük, hogy a magyar ökölvívó-legenda, Papp László volt az egyik példaképe. Íme a részlet, a Paplaci című dokumentumfilmből, így emlékezett a világhírű színész a háromszoros olimpiai bajnokunkra.

„Papp Lászlóról mint a háromszoros olimpiai bajnokról hallottam először. A három olimpia megnyerése óriási teljesítmény. Annak idején volt két barátom, akik a párizsi sportpalotában mint szervezők dolgoztak, és tőlük hallottam a hírt, hogy Papp László Párizsba jön, és élőben láthatom a nagy bokszolót. Sajnáltam, hogy csak később léphetett a profik táborába, mert a kommunista rezsiim megakadályozta ebben, így csak harminchárom évesen válhatott profi ökölvívóvá. Első mérkőzését, melyet élőben láthattam (Papp ötödik profi meccse volt – a szerk.), az akkori francia bajnok Francois Anewy ellen vívta, és az első menetben kiütéssel győzött. Papp hihetetlen ütőerővel rendelkezett, mellette a saját bajnokunk edzőpartnernek tűnt. Óriási ütőereje mellett technikásan öklözött és kitűnően védekezett” – mondta Borbély Zoltánnak a Paplaci című dokumentumfilmben Jean-Paul Belmondo Papp Lászlóról.

Belmondo hétfői halálhíre kapcsán, a francia színészre emlékezve a korábbi profi világbajnokunk, Kovács István is posztolt egy közös képet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik