SZ. R. 2021.06.07 10:54 Frissítve: 2022.06.20 16:43

Ökölvívás: Logan Paul végigbokszolta a nyolc menetet Mayweather ellen

Végigment a nyolc menet a YouTube-sztár Logan Paul és a profi boksz élő legendája, Floyd Mayweather Jr. mérkőzésén. A 44 éves ökölvívó négy év után lépett ismét ringbe.

Nyolc menetet játszott Floyd Mayweather Jr. (Fotó: AFP)

Helyi idő szerint vasárnap éjszaka Miami adott otthont annak a rendezvénynek, amelynek keretében ismét ringbe lépett – igaz, csak egy bemutató mérkőzés keretében – a korábbi, súlycsoportoktól független  listavezető, Floyd Mayweather Jr., aki a YouTube-sztár Logan Paul ellen húzott kesztyűt. A 8 menetes találkozó során a 44 éves Mayweather gyakorlatilag kibokszolta 15 kilogrammal nehezebb ellenfelét, le- vagy kiütés nélkül – adta hírül a profiboksz.hu. A felek úgy állapodtak meg, hogy ha nincs kiütés, akkor nem hirdetnek győztest.

A gála programjában profi bokszmérkőzésekre is sor került: a félnehézsúlyú Badou Jack a 4. menetben kiütötte a beugró Dervin Colinát, valamint meglepetésre megosztott pontozásos vereséget szenvedett az ex-nagyváltósúlyú világelső Jarrett Hurd Luis Ariassal szemben (95:94, 93:97, 93:96 Hurd szemszögéből). 

Mayweather a találkozót követően megdicsérte ellenfelét és elmondta, hogy meglepte a teljesítménye. „Jól szórakoztam, de muszáj felismernetek, hogy már nem vagyok többé huszonegy éves. Ennek ellenére örülök, hogy játszhatok ezek ellen a fiatal srácok ellen. Paul nagyszerű harcos, erős és kemény. Meglepődtem rajta, remek ember" – nyilatkozta a mérkőzést követően a korábbi világbajnok ökölvívó a Showtime Sportnak.

A YouTube-sztár a találkozót követően elmondta, hogy nem szeretné ha többé azt mondanák neki, hogy valami lehetetlen. „A tény, hogy ilyen nagyszerű sportolókkal harcolhatok bizonyítja, hogy semmi sem lehetetlen. Megtiszteltetés volt Mayweather ellen ringbe szállni" – nyilatkozta Logan Paul.

Az esemény után a videoblogger testvére, Jake Paul kihívta Saul „Cancelo" Álvarezt, így hamarosan újabb YouTuber mérkőzhet meg profi bokszolóval.

 

2022.09.17 11:46:53

Ökölvívás nemzetisport.hu

Négy szervezet vb-címe a tét a magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett meccsen.

2022.04.21 21:40:37

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Muhammad Alihoz és „névrokonához”, Mike Tysonhoz hasonló kaliberű, hatású egyénisége a nehézsúlynak.

2022.03.29 07:59:51

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Egymillió dollárnál nekem fontosabb nyolcmillió kubai szeretete” – 70 éve született Teófilo Stevenson.

2022.03.14 22:52:23

Ökölvívás HEGYI TAMÁS

Bobby Dobbs száztíz éve Budapesten vert tanyát, hogy értékes útmutatást adjon gyerekcipőben járó ökölvívósportunknak.