MTI
2011.03.03 15:48 Frissítve: 2012.07.16 03:06

Ökölvívás: Haye kész bármelyik Klicskóval összecsapni július 2-án

David Haye, a WBA szervezet nehézsúlyú világbajnoka állítólag beleegyezett, hogy a súlycsoport többi jelentősebb vb-övét őrző ukrán Klicsko fivérek egyikével címegyesítő mérkőzést vívjon.

 

Az angol bokszoló erről a Sun szigetországi bulvárlapnak nyilatkozott. Ha igaz, július 2-án lenne a meccs, ám még kérdés, hogy hol, miként az is, hogy Vitalijjal vagy Vladimirral néz-e majd szembe a szorítóban a 30 éves Haye. A kételynek azért van helye, mert korábban több alkalommal is napirenden volt már Klicsko–Haye összecsapás, aztán rendre a szigetországi bunyós – betegségre, sérülésre vagy éppen a kellő anyagiak hiányára hivatkozó – bejelentései nyomán mindig elmaradt a profi boksz királykategóriájának tán legnagyobb érdeklődéssel várt ringrandevúja.

Hogy most valóban sikerül-e a kötelek közé „szorítani” Haye-t, persze ugyanúgy talány, bár az ominózus interjúban ő maga megint kész tényként közölte a címmeccs tényét.

„Nekem mindegy, hol és melyikükkel verekszem meg. Lehet a helyszín München, Berlin, Gelsenkirchen, egyre megy, bokszoltam én már idegenben is, és győztem, most ugyanez vár a Klicskókra is. Bárhol, bármikor harcba szállok, és kiütéssel fogok nyerni” – fogalmazott szokásos módján, nagyszájúan a WBA-világbajnok.

Korábban még arról volt szó, hogy Haye május 21-én a korábbi üzbég világbajnokkal, Ruszlan Csagajevvel mérkőzik meg Londonban, de a találkozóból semmi sem lett, mivel a brit hatóságok nemet mondtak a régebben hepatitis B-vel megfertőződő rivális brit földre engedésére. Ezután jött Haye bejelentése a július 2-i meccsről az „egyik Klicskóval”.

Az orosz hírügynökség – ha valóban lesz mérkőzés –, az idősebbik, Vitalij fellépését valószínűsíti, mivel ő március 13-án bokszol legközelebb, míg öccsének, Vladimirnak áprilisnak 30-ra van lekötött találkozója.

2022.09.17 11:46:53

Ökölvívás nemzetisport.hu

Négy szervezet vb-címe a tét a magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett meccsen.

2022.04.21 21:40:37

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Muhammad Alihoz és „névrokonához”, Mike Tysonhoz hasonló kaliberű, hatású egyénisége a nehézsúlynak.

2022.03.29 07:59:51

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Egymillió dollárnál nekem fontosabb nyolcmillió kubai szeretete” – 70 éve született Teófilo Stevenson.

2022.03.14 22:52:23

Ökölvívás HEGYI TAMÁS

Bobby Dobbs száztíz éve Budapesten vert tanyát, hogy értékes útmutatást adjon gyerekcipőben járó ökölvívósportunknak.